Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

FW: ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΥΦΛΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 30, 2012 9:32 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΥΦΛΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

 

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι ασθένησαν στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ μετά τη διαρροή εύφλεκτου βινυλοχλωριδίου που σημειώθηκε όταν αρκετά βαγόνια ενός φορτηγού τρένου εκτροχιάστηκαν...
αφού κατέρρευσε μια γέφυρα.

Στο σημείο του ατυχήματος κοντά στο Πολσμπόροου έχουν τοποθετηθεί φράγματα στον ποταμό Μαντούα ώστε να περιοριστεί η διαρροή, ανέφεραν αξιωματούχοι της πολιτείας στην εφημερίδα The South New Jersey Times.


Από τις αναθυμιάσεις που διέρρευσαν όταν εκτροχιάστηκαν τουλάχιστον δύο βαγόνια του τρένου νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) τουλάχιστον 18 άνθρωποι ασθένησαν. Όλοι έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές έχουν απομακρύνει τους κατοίκους της γύρω περιοχής και έχουν κλείσει τα σχολεία. 


Η γέφυρα είχε καταρρεύσει και τον Αύγουστο του 2009 όταν πέρασε πάνω της ένα τρένο με 50 βαγόνια που μετέφερε άνθρακα, με αποτέλεσμα 16 από τα βαγόνια να πέσουν στο νερό. 


Περίπου 150.000 γέφυρες στις ΗΠΑ, περίπου το ένα τέταρτο των γεφυρών της χώρας, είτε έχουν δομικά προβλήματα είτε είναι λειτουργικά παρωχημένες, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία μεταφορών. 


Το βινυλοχλωρίδιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια ή τον λαιμό, πονοκέφαλο και δύσπνοια. Η έκθεση σε μεγάλες ποσότητες του αερίου, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων από PVC, μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο ή ακόμη και λιποθυμία.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου