Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ... SPIEGEL

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 29, 2012 5:30 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ... SPIEGEL

 

Μία «θεραπεία λιτότητας» για το μεγαλύτερο περιοδικό της Γερμανίας, που βρίσκεται αντιμέτωπο με πτώση των διαφημιστικών εσόδων και της κυκλοφορίας του, ανακοίνωσε ο διευθυντής... του Der Spiegel σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Μόνο ένα σωστό αποτέλεσμα μας επιτρέπει να εγγυόμαστε την οικονομική ανεξαρτησία μας και ως εκ τούτου να διατηρούμε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία μας και την εξαιρετική δημοσιογραφική ποιότητά μας» εξήγησε ο Όφε Ζάφε, διευθυντής του ομίλου Spiegel.

«Ο συνολικός τζίρος μας θα μειωθεί φέτος κατά 6% στα 307 εκατομμύρια ευρώ, στο επίπεδο που ήταν το 2003» διευκρίνισε υπογραμμίζοντας το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η έντυπη έκδοση του Der Spiegel «έχασε περίπου το 10% των διαφημιστικών εσόδων της και ακόμη και οι εισπράξεις από τη διανομή μπορεί να σημειώσουν πτώση για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια» προσέθεσε.

«Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε οικονομίες και να προσαρμόσουμε τη δομή του κόστους μας» συνέχισε ο Ζάφε για να διαβεβαιώσει πως οι οικονομίες δεν θα γίνουν σε βάρος της ποιότητας του περιοδικού.

Το Spiegel πουλάει περισσότερα από 900.000 τεύχη κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με το γερμανικό γραφείο ελέγχου κυκλοφοριών (IVW).

«Οι μισθωτοί του ομίλου Spiegel απολαμβάνουν ιδιαίτερα καλές συνθήκες εργασίας, με υπηρεσίες, αυξημένες κοινωνικές παροχές και ένα μισθό ανώτερο από το μέσο όρο» επισήμανε ο Όφε Ζάφε.

«Αυτό είναι δικαιολογημένο επειδή αυτό που παράγουμε είναι επίσης ανώτερο από το μέσο όρο. Εντούτοις, είναι δυνατό να γίνουν οικονομίες σε όλους τους τομείς» τόνισε.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε ενδεχόμενες καταργήσεις θέσεων εργασίας για να «προσαρμόσουμε τη γενική οργάνωσή μας στις διαρθρωτικές αλλαγές στα μέσα ενημέρωσης και στις αλλαγές της αγοράς».

Ο Ζάφε υπογράμμισε ότι ο δικτυακός τόπος spiegelonline.de είναι κερδοφόρος «ήδη από καιρό», ενώ μίλησε επίσης θετικά για το δυναμισμό των πωλήσεων των εφαρμογών για ταμπλέτες και smartphones.

«Όμως, η ανάπτυξη στον ψηφιακό τομέα δεν πρόκειται να αντισταθμίσει μεσοπρόθεσμα τις απώλειες στην καρδιά του επαγγέλματός μας» προσέθεσε.

Το τοπίο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης συγκλονίσθηκε πρόσφατα από την κήρυξη πτώχευσης της εφημερίδας Frankfurter Rundschau, τον προαναγγελθέντα για τις αρχές Δεκεμβρίου θάνατο των Financial Times Deutschland "και την κήρυξη πτώχευσης του πρακτορείου ειδήσεων DAPD.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου