Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

FW: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ....ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Saturday, November 24, 2012 11:48 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ....ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Ο Αντώνης Σαμαράς... επέστρεψε τελικά στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τηλεδιάσκεψης... Χρονικά περίπου τρεις ώρες...
διήρκεσε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη σε τεχνικό επίπεδο με τη συμμετοχή υπουργών Οικονομικών της 
Ευρωζώνης,εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας που καλείται να αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Έτσι...παρουσιάστηκαν όλες οι λύσεις καθώς και το κόστος που θα έχει για κάθε χώρα της Ευρωζώνης οι αποφάσεις για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται όπως έχουμε ξαναπεί συγκρατημένα αισιόδοξος για τη λύση, έστω την ύστατη στιγμή και μια σημαντική ένδειξη για τις πιθανές λύσεις που εξετάζονται για το ελληνικό πρόβλημα αναμένεται να δώσει η έκτακτη συνεδρίαση των υπηρεσιακών παραγόντων του Euroworking Group.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός να κρατά χαμηλούς τόνους έτσι ώστε να μην ξανά επαναληφθούν επικοινωνιακά άλλες ακρότητες!

Η αισιοδοξία όμως του κ. Σαμαρά για συμφωνία μεθαύριο ενισχύθηκε και από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι "η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και ήρθε η δική μας ώρα να δράσουμε".

Η κυβέρνηση εκτιμά, με βάση τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, ότι τη Δευτέρα θα εγκριθεί η εκταμίευση σε πρώτη φάση των 31.3 δισ. ευρώ και σε δεύτερη φάση το ποσό των 13.3 δισ. ευρώ.

Σημείο που προβληματίζει κάπως είναι ότι.... οι πιστωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καταλήξουν σε μία οριστική λύση σε σχέση με την μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους βέβαια κάτι τέτοιο μπορεί να αντιμετωπιστεί και αργότερα...

Ίσως... ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε κάτι παραπάνω από μία απλή παρουσία στην ΕΕ πέτυχε την αποκατάσταση του κακού κλίματος των τελευταίων ημερών από άσχετους που τώρα παρουσιάζονται ως δημοσιονομικοί αναλυτές της Ευρώπης της ισορροπίας των λαών!

Ο Αντώνης Σαμαράς την Δευτέρα έχει... όλα εκείνα τα "τεχνικά στοιχεία" για να δοθεί το "πράσινο φως εκταμίευσης"... της δόσης για την Ελλάδα!

Άλλωστε... για αυτό γύρισε στην Αθήνα...

Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου