Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

FW: ΞΕΚΙΝΗΣE... ΤΟ "EURO WORKING GROUP"

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Saturday, November 24, 2012 6:50 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΞΕΚΙΝΗΣE... ΤΟ "EURO WORKING GROUP"

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Ξεκίνησε τώρα με όσα περιγράψαμε το πρωί το Euro Working Group προκειμένου να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το Eurogroup και κυρίως να ξεπεραστούν-ρυθμιστούν οι...
διαφωνίες που εμποδίζουν την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα!

Η Ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει το κόστος, των διαφόρων λύσεων που προτείνονται για το Ελληνικό χρέος και όσο θα επιβαρυνθεί κάθε μία από τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ θα ξεκαθαρίσει και ποιοι είναι ...οι σύμμαχοι της Ελλάδας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή...δηλαδή οι χώρες του Νότου της Ευρώπης... η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ:

Η τηλεδιάσκεψη είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη συμφωνίας
Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Γιούνγκερ θωρεί ότι... η σημερινή τηλεδιάσκεψη αποτελεί το πρώτο βήμα και τη Δευτέρα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία και η Ελλάδα θα πάρει τη δόση.
Καθοριστική θα είναι η στάση της κ.Μέρκελ η οποία δηλώνει:
Τη Δευτέρα θα καταλήξουμε σε συμφωνία
Υποστηρίζοντας ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά αφού μετά την χθεσινή Σύνοδο κορυφής δήλωσε:
Όλοι εργάζονται εντατικά προς την κατεύθυνση της συμφωνίας για την Ελλάδα, αφού η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες υποχρεώσεις της.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε επίσης:
Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της είναι ώρα της Ευρώπης να σταθεί συνεπείς...
Πάντως...η παραμονή του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες δείχνει συγκρατημένη αισιοδοξία του για το θετικό αποτέλεσμα αφού πρέπει να δοθεί το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση την Δευτέρα στοEurogroup.
Έτσι αναμένεται να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ!

Πάρα ταύτα στο Μέγαρο Μαξίμου όλα έχουν χτυπήσει κόκκινο αφού η αγωνία κορυφώνεται με τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνούν απόλυτα.

Με μόνο το ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε!

 

Η μείωση των επιτοκίων είναι η πιθανή πιθανή λύση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδος

Η μείωση επιτοκίων 70 με 90 μονάδες βάσης στα δάνεια του πρώτου μνημονίου η επαναγορά ελληνικών ομολόγων από ιδιώτες για μείωση του χρέους κατά 15 δισ. Ευρώ. Η επιστροφή των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από ελληνικά ομόλογα, καθώς και η 10ετής αναβολή πληρωμής τόκων στον Μηχανισμό Στήριξης EFSF.

 

Πάντως... όλα κυλούν ομαλά με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος αφού κράτησε όλη την ομάδα του στις Βρυξέλλες για να τακτοποιηθούν τα πάντα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας...

Σας ευχαριστώ..


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου