Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

FW: ΒΟΜΒΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 23, 2012 1:13 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΒΟΜΒΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

 

Ρεπορτάζ : Μαρία Ψαρά
(από το Έθνος)
Ως μήνυμα «πρωταγωνιστών» του ποινικού εγκλήματος αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην κατοικία της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή...
στο Χαλάνδρι. Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στη διώροφη κατοικία της δικαστικής λειτουργού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός. Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα τη λύση του γρίφου, ενώ εξετάζουν επίσης ενδεχόμενη διασύνδεση της υπόθεσης με προηγούμενη έκρηξη σε σπίτι εισαγγελέως στον Χολαργό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι, λίγα λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αγνωστος τοποθέτησε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, εκεί όπου βρίσκεται η είσοδος του γκαράζ, περισσότερα από τέσσερα κιλά εκρηκτικής ύλης. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, ο μηχανισμός αποτελείτο από αμμωνιοδυναμίτιδα με βραδύκαυστο φιτίλι.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στη διώροφη κατοικία. Την ώρα εκείνη, στο σπίτι βρισκόταν η πρόεδρος Εφετών με τη μητέρα της. Το ισόγειο του κτίσματος, στο οποίο διατηρεί γραφείο ο αδελφός της Π. Καλαϊτζή, επλήγη περισσότερο, ωστόσο ήταν άδειο.

Από την έκρηξη επλήγη περισσότερο το ισόγειο της διώροφης κατοικίας στο Χαλάνδρι, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο

Από την έκρηξη επλήγη περισσότερο το ισόγειο της διώροφης κατοικίας στο Χαλάνδρι, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο

Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα αποδίδεται και στην κατασκευή του σπιτιού με τεχνικές χτισίματος «παλαιού τύπου», που απέτρεψαν την εκτόνωση των αερίων. Αξιωματικοί, πάντως, εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν περισσότερο να προειδοποιήσουν τη δικαστική λειτουργό παρά να προκαλέσουν θύματα.

Οι υποψίες των Αρχών στρέφονται στον χώρο του ποινικού εγκλήματος και στην πιο γνωστή υπόθεση που είχε χειριστεί η πρόεδρος Εφετών, αυτή του «Συνδικάτου του εγκλήματος» που είχε οργανώσει και εκτελέσει την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις αρχές του 2009. Αλλωστε, η ίδια η πρόεδρος είχε δεχθεί απειλές κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, πολλές από τις οποίες και μέσα στη δικαστική αίθουσα!

Ανδρες της αστυνομίας ερευνούν τον χώρο έξω από τη διώροφη οικία

Ανδρες της αστυνομίας ερευνούν τον χώρο έξω από τη διώροφη οικία

Οι «προειδοποιήσεις» ήταν συχνές τότε, αλλά και πρόσφατα, αφού η δικαστικός είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό της είχε δοθεί αστυνομικός, ο οποίος τη συνόδευε κατά τις μετακινήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου διέθετε αστυνομικό για φρουρά στο σπίτι της όποτε υπήρχε διαθέσιμο προσωπικό. Συνήθως, κάποιες μέρες της εβδομάδας το σπίτι παρέμενε αφύλακτο. Τη νύχτα της Τετάρτης ήταν μία από αυτές...

Μετά και τη χθεσινή έκρηξη, υπόθεση την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο μικροσκόπιο μπήκε και η υπόθεση της βόμβας που είχε εκραγεί σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Χολαργό, στην οποία διέμενε -μεταξύ άλλων- και μία εισαγγελέας.

Τη συγκεκριμένη περίπτωση χειρίζεται μέχρι σήμερα το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συνεργασία των υπηρεσιών για να βρεθεί αν υπάρχει κοινός παρονομαστής μεταξύ των δύο επιθέσεων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου