Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

FW: ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 23, 2012 1:18 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

 

Οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν τη βούληση της Κίνας να εμπλακεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή, όπου το Πεκίνο μπορεί να διαδραματίσει έναν ειδικό ρόλο, ιδιαίτερα μεσολαβώντας στο Ισραήλ, δήλωσε...
σήμερα ο απεσταλμένος του παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς Μπασάμ αλ-Σάλι.

«Ύστερα από μια εβδομάδα αιματηρών συγκρούσεων, η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν μπορεί να διατηρηθεί παρά μόνο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χωρών όπως η Κίνα», δήλωσε ο αλ-Σάλι.

«Οι Κινέζοι ελπίζουν να εμπλακούν και εμείς επιθυμούμε την εμπλοκή αυτή. Η Κίνα είναι υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα, του τερματισμού κάθε μορφής επιθετικότητας από τους Ισραηλινούς σε βάρος των Παλαιστινίων και υποστηρίζουν τα αιτήματά μας στον ΟΗΕ», τόνισε ο απεσταλμένος του Αμπάς, ο οποίος έγινε δεκτός στο Πεκίνο από τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί.

Στη διάρκεια των συνομιλιών τους αναφέρθηκε η πιθανότητα να αναλάβει η Κίνα την επίβλεψη της συμφωνίας για εκεχειρία, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Γάζας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου