Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

FW: ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, November 26, 2012 9:04 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...

 

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...
Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση η ελληνική πλευρά. Έτσι περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, το σκηνικό που διαμορφώνεται μέσα στο Εurogroup...

Τα πράγματα, όπως αναφέρουν, είναι δύσκολα, διότι και το ΔΝΤ και η Γερμανία εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις. Δηλαδή το ΔΝΤ θέλει μία συνολική λύση που να καθιστά βιώσιμο το χρέος, προκειμένου να δώσει και την έγκριση του για την εκταμίευση της δόσης.
Αυτό σημαίνει ότι για να επιτευχθεί η μείωση του χρέους που επιθυμεί το ΔΝΤ, 40-45 δις ευρώ, θα πρέπει να γίνει και μεγάλη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το πρώτο Μνημόνιο, να υπάρξει δεκαετές μορατόριουμ στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων, να παραιτηθεί η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες από τα κέρδη τους επί του χαρτοφυλακίου των ελληνικών ομολόγων που έχουν και να γίνει επαναγορά χρέους σε πολύ χαμηλές τιμές.
Μόνο έτσι αναμένεται να κάνει ένα βήμα πίσω το ΔΝΤ και να χαρακτηρίσει το χρέος βιώσιμο στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Από τηνν άλλη πλευρά οι Γερμανοί δε δέχονται τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων και αποκλείουν νέο κούρεμα , όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον.
Η ίδια πηγή τονίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών ενδέχεται να μην τελειώσουν σήμερα με τις αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά να συνεχιστεί η συνεδρίαση μία από τις επόμενες μέρες.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου