Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

FW: ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 22, 2012 9:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 


Τη διασύνδεση του ελληνικού τουρισμού με την εγχώρια αγροτική παραγωγή, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την περιφερειακή ανάπτυξη, επισήμανε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας...
την Πέμπτη την 28η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. 

«Τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η μεσογειακή διατροφή, η γεωργία που παντρεύεται με τη γαστρονομία, αποτελούν για τη χώρα μας σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδείξουμε άμεσα. Η σύζευξη του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, η καθιέρωση θεσμών που θα την ενισχύσουν, η προώθηση της τοπικής κουζίνας, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις περιφερειακές οικονομίες και να δώσει νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή», δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι της χώρας, τόνισε, επιτρέπουν την ανάπτυξη εναλλακτικών - ήπιων μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο αγροτουρισμός ή ο γαστρονομικός τουρισμός.


 Η ίδια σημείωσε τέσσερις βασικές αρχές του σχεδίου που αποσκοπεί στο «να γίνουμε ένας σύγχρονος, ισχυρός παγκόσμιος τουριστικός «παίκτης», όπως η διευκόλυνση των επενδύσεων, το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, η ποιότητα των υποδομών και των υπηρεσιών και το ανθρώπινο δυναμικό του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι δρομολογούνται σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου