Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

FW: ''ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, July 23, 2013 8:53 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ''...

 

Για φορολογική επιβάρυνση των «γνωστών υποζυγίων» και «αφαίρεση βαρών από τους ημετέρους» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή της, ...
η Κουμουνδούρου παραθέτει στοιχεία που προέκυψαν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2011, τα οποία όπως επισημαίνει, αποδεικνύουν «με τον πλέον περίτρανο τρόπο την ταξική στόχευση των μνημονιακών πολιτικών».
«Από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε το 2012 κατά 18,3% σε σύγκριση με το 2011, ενώ την ίδια στιγμή η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 52%. Επίσης μέσα από τα στοιχεία καταδεικνύεται το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ‘εποχής του μνημονίου’ καθώς 1,1 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι εμφανίζονται με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ ή 500 ευρώ ανά μήνα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την κατάσταση «είναι η επιλογή των απολύσεων,  της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και επιδείνωση της ύφεσης».
Την ίδια ώρα, «με βάση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η επιβάρυνση των νομικών προσώπων θα είναι σημαντικά μειωμένη, γεγονός που με τη σειρά του δείχνει την ταξικότητα των επιβαλλόμενων πολιτικών, ενώ η φοροδιαφυγή συνεχίζει να είναι παρούσα», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «η φορολογική δικαιοσύνη δείχνει να είναι για τους κυβερνώντες μια άγνωστη έννοια».
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου