Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

FW: O BENIZEΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, July 24, 2013 10:57 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: O BENIZEΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...

 

Όσοι νομίζουν πως υπάρχει άλλη μεγαλύτερη προτεραιότητα στην εθνική μας πολιτική από το Κυπριακό και την αναγκαία πολιτική λύση, κάνουν λάθος, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ...
και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φ. Φωτίου.
Το Κυπριακό, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, είναι ο καταλυτικός παράγοντας για όλο το φάσμα των θεμάτων της εθνικής μας πολιτικής και οι αδελφικοί εθνικοί δεσμοί μας είναι αυτοί που μας καθοδηγούν στη χάραξη της καθημερινής μας γραμμής στα θέματα αυτά.
Μάλιστα σημείωσε πως η υπόσταση, η ασφάλεια, η ανεξαρτησία, η διεθνής νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι θεμελιώδες αγαθό του Ελληνισμού και είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το προστατεύσουμε πάση θυσία.
«Επιβεβαιώσαμε, για μια ακόμη φορά, πως η Ελλάδα και η Κύπρος, δυο ανεξάρτητα κράτη μέλη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινούνται στον ενιαίο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με το ίδιο αίσθημα ιστορικής ευθύνης για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή αυτή, που είναι κρίσιμη όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κύπριος υπουργός ανέφερε πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες ωστόσο συμπλήρωσε ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο Ελληνισμός, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, επιβάλλεται συντονισμός, επιβάλλεται ενότητα στους χειρισμούς, συλλογικότητα, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου