Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

FW: ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ISAF NΕΚΡΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, July 24, 2013 12:11 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ISAF NΕΚΡΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...

 

Τρία μέλη της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης ISAF, της οποίας ηγείται το NATO, έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, όταν έγιναν στόχος επίθεσης αυτοκτονίας ...
στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος επέβαινε σε γάιδαρο πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, τη στιγμή κατά την οποία δίπλα του περνούσε κονβόι αφγανών και ξένων στρατιωτών στην επαρχία Ουαρντάκ, ανέφερε με τη σειρά του τοπικός αξιωματούχος.
Τον Ιούνιο, οι νατοϊκές δυνάμεις παρέδωσαν τον έλεγχο της ασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα στις αφγανικές αρχές, ωστόσο στη χώρα παραμένουν ακόμη περίπου 97.000 ξένοι στρατιώτες.
Περισσότεροι από 100 ένστολοι της ISAF έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν μέσα στο 2013.
Εκτός των στρατιωτών, τη ζωή του έχασε και ο αφγανός διερμηνέας τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη.
Στην ISAF υπηρετούν στρατιώτες από 50 χώρες, στην πλειοψηφία τους από τις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν να υπολογίζονται σε 68.000.
Μέχρι το τέλος του 2014, όλοι οι μάχιμοι στρατιώτες θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει και να έχουν αντικατασταθεί, στο βαθμό που κάτι τέτοιο θα εγκριθεί από την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, από μια μικρότερη δύναμη η οποία θα έχει ρόλο εκπαιδευτή και συμβούλου των αφγανικών δυνάμεων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου