Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

FW: ''H KYBEΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, July 24, 2013 11:34 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''H KYBEΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ''...

 

Η κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει καμία λύση και δεν κατανοεί ότι ούτε οι αγορές από μόνες τους, ούτε οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μπορούν να αποτελέσουν λύση στο φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκ. Τσακαλώτος...

Σύμφωνα με τον βουλευτή, τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2013 αναδεικνύουν  με τον πλέον εμφανή τρόπο την αποτυχία της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνεχίζει, εμφανίζεται στα κρατικά έσοδα, τα οποία είναι χαμηλότερα κατά 1,6 δισ. έναντι του στόχου ενώ για να αμβλύνει την κατάσταση, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να μην προχωρά σε επιστροφές φόρων, έχοντας δώσει λιγότερο από το 50% του στόχου.
Η ευθύνη μάλιστα της κυβέρνησης είναι μεγάλη αν ληφθεί υπόψη ότι έχει συλλέξει μόλις το 25% των εσόδων  από το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών 117 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο για 479 εκατ. ευρώ, προσθέτει.
Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι, προκειμένου να παρουσιάσει όπως επιθυμεί το έλλειμμα, δεν εκτελεί τις δαπάνες, φέρνοντας σε οριακό σημείο την ομαλή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Καταλήγοντας υποστηρίζει πως η αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής αποδεικνύεται και από την πορεία του δημοσίου χρέους, το οποίο συνεχίζει να είναι μη βιώσιμο. «Θα πρέπει να ψάξει κανείς πολύ για να βρει την επιτυχία του PSI και της επαναγοράς χρέους στα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat», προσθέτει.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου