Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

FW: '' ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, March 08, 2013 4:36 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ''...

 

Η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινωνικοπολιτικό κατακερματισμό, ο οποίος ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής, προειδοποιεί ο οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί...
O Ρουμπινί, γνωστός για τις «καταστροφολογικές» του απόψεις, προειδοποίησε ότι η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία αποτελεί ένα επικίνδυνο «τσουνάμι» κι αντανακλά τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.
«Στην Ιταλία η πολιτική καταιγίδα βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Το αποτέλεσμα των εκλογών, σηματοδοτεί ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, τάσσεται κατά της λιτότητας. Κι όχι μόνο στην Ιταλία. Στην Πορτογαλία σχεδόν μισό εκατ. πολίτες βγήκαν στους δρόμους, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία καλπάζει σε Ισπανία και Ιταλία, πάνω από το 25%», τόνισε οΡουμπινί, μιλώντας στο Ambrosetti Workshop στην Ιταλία.
Ο Ρουμπινί εκτιμά ότι θα διεξαχθούν νέες εκλογές στην Ιταλία εντός εξαμήνου, ενώ προβλέπει ότι θα έρθει σε σύγκρουση με τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τα μέτρα λιτότητας.
Όπως εξηγεί ο διάσημος οικονομολόγος, η οικονομία θα επιδεινωθεί δεδομένης της πολιτικής αβεβαιότητας, των μειωμένων προσλήψεων και της πτώσης στην κατανάλωση. Οι πιθανότητες οι νέες πολιτικές δυνάμεις στην Ιταλία να είναι κατά της λιτότητας, είναι σημαντικές, και τότε είναι που θα επέλθει η σύγκρουση με ΕΚΤ και Γερμανία.
Ωστόσο, τόνισε πως μια επανάληψη του ελληνικού σεναρίου, με τα χώρα να φτάνει στην άκρη του γκρεμού, όταν οι φόβοι για έξοδο από το ευρώ έφτασαν στο ζενίθ, δεν προβλέπεται για την Ιταλία.
Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, εξηγεί ο Ρουμπινί και μπορεί να απειλήσει τη Γερμανία ότι θα φύγει από το ευρώ αν δεν «χαλαρώσουν» τα μέτρα λιτότητας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου