Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

FW: TO EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ALPHA BANK...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, March 07, 2013 6:57 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: TO EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ALPHA BANK...

 

... '' ΠΑΤΑΞΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ''...
 Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σήμερα και πάλι σε σημείο καμπής σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank...
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την εκταμίευση της δόσης  των € 2,8 δισ. του Μαρτίου 2013, χωρίς, όμως, να μπορεί να ταυτοποιήσει, παρά την αναμόρφωση της διοικητικής δομής των Υπουργείων, ικανό αριθμό οργανικών θέσεων προς κατάργηση και προσωπικού προς αποχώρηση, σύμφωνα με την δέσμευση για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 25 χιλ. άτομα εντός του 2013, και να θέσει τριμηνιαίους στόχους για την υποχρεωτική έξοδο από την υπηρεσία των αναλογούντων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

Προσπαθεί, ταυτόχρονα αναφέρει το δελτίο της τράπεζας, παρά τις αντιξοότητες, να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, την επανεκκίνηση των έργων των μεγάλων οδικών αξόνων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Η ρευστότητα στην οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται καθώς επανακάμπτουν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα σταθερά από τον Ιούλ.'12 και μετά, ενώ και η καθαρή ροή τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις είναι πλέον θετική (εκταμιεύσεις μεγαλύτερες των αποπληρωμών) από τον Δεκ.΄12 και μετά.


Η εδραίωση, όμως, των θετικών αυτών τάσεων που διαμορφώνονται στην ελληνική οικονομία υπονομεύεται από τις επαγγελίες ενός μεγάλου φάσματος του πολιτικού συστήματος που υπερθεματίζει με ατελέσφορες πολιτικές για την φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας υποστηρίζουν οι αναλυτές της Alpha Bank. Τέτοιου είδους προτάσεις μπορεί να ηχούν ευχάριστα, δεν έχουν όμως κανένα πρακτικό αποτέλεσμα όσον αφορά στην συλλογή επαρκών φορολογικών εσόδων και, μάλιστα, σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, όπου το πρόβλημα της πτωτικής πορείας των κρατικών εσόδων λαμβάνει πλέον μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου