Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

FW: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, March 07, 2013 6:38 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ...

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω, την Πέμπτη, τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη εφέτος και το 2013, διατηρώντας, ωστόσο, αμετάβλητες σε γενικές γραμμές τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό... Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της ΕΚΤ, το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί από 0,9% έως 0,1% το 2013, μειώνοντας την προηγούμενη ανώτατη εκτίμηση που διατηρούσε κάποιες ελπίδες για ανάπτυξη εφέτος.

Η ΕΚΤ αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014 σε 0%-2% από 0,2%-2,2% προηγουμένως.

Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό δεν άλλαξαν σημαντικά, υποδηλώνοντας ότι η αύξηση των τιμών πιθανόν να είναι κάτω από το στόχο του 2% περίπου το 2013 και το 2014.

Συγκεκριμένα, εφέτος ο πληθωρισμός αναμένεται μεταξύ 1,2-2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,1%-2,1% και στο 0,6%-2% το 2014.

«Στο δεύτερο μέρος (του 2013) αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακή ανάκαμψη», είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,75%.

«Συστημικός κίνδυνος η Κύπρος»

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο κ. Ντράγκι είπε ότι, παρά το μικρό μέγεθος της οικονομίας της, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός συστημικός κίνδυνος για το ευρώ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό που η κυπριακή κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα του ξεπλύματος χρήματος και ότι φέρεται διατεθειμένη να δεχθεί την εποτεία της ΕΕ για το εν λόγω θέμα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου