Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

FW: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ COSTA CONCORDIA...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, March 07, 2013 5:28 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ COSTA CONCORDIA...

 

Σχεδόν 14 μήνες μετά το ναύαγιο του Costa Concordia που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, έρχεται η έκθεση του Εισαγγελέα για να ρίξει φως στα πιο σκοτεινά του μυστικά.
Το πιο συγκλονιστικό σημείο της έρευνας ...
αφορά στο θάνατο της 5χρονης Νταγιάνα Αρλόττι και του πατέρα της Ουίλιαμ. Οι δύο τους βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του πλοίου και μάταια αναζητούσαν χώρο σε μια σωσίβιο λέμβο. Μέλος του πληρώματος τους υπέδειξε να πάνε στο αριστερό μέρος, αλλά δεν πρόλαβαν, αφού το ποίο έγειρε και έπεσαν μέσα στο εσωτερικό το οποίο είχε πλημμυρίσει.
Η απορία που γεννιέται αμέσως, διαβάζοντας την έκθεση, είναι μια: είναι δυνατόν να βλέπεις ένα παιδί και να μην του δώσεις μια θέση στην σωσίβια λέμβο; Πόσο χώρο μπορεί να πιάσει ένα παιδί πέντε ετών;
Μια άλλη συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή του μουσικού Τζιουσέπε Τζιρολάνο, ο οποίος αν και κατάφερε να βρει θέση σε μια σωσίβιο λέμβο, αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον άλλον. Η γενναιόδωρη αυτή κίνηση του κόστισε την ίδια του τη ζωή.
Μια άλλη περίπτωση είναι εκείνη της Μαρία Ντ’Ιντρόνο, η οποία αν και επιβιβάστηκε σε σωσίβιο λέμβο, αναγκάστηκε να φύγει, γιατί "έγερνε" και δεν μπορούσαν να την ρίξουν με ασφάλεια στη θάλασσα. Μένοντας στο κατάστρωμα, αποφάσισε να πηδήξει στα παγωμένα νερά, αλλά δεν ήξερε κολύμπι και πνίγηκε στα σκοτεινά νερά.
Η έκθεση του Εισαγγελεά ρίχνει φως στον τρόπο που πέθαναν 32 άνθρωποι, κοντά στο νησί Τζίλιο, στην Τοσκάνη, στις 13 Ιανουαρίου 2012.
Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο, φέρεται ότι έδωσε λάθος κατεύθυνση στο πλοίο για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα, αλλά τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ' αμελείας.
Η δίκη του θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου