Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

FW: '' ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, March 07, 2013 4:39 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ''...

 

Την ανάγκη ανταγωνιστικότητας και στο φορολογικό κόστος με μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το υψηλό επίπεδο του 23% καθώς και την ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που οι υψηλές του τιμές οδήγησαν «σε μείωση ...
των φορολογικών εσόδων και προκάλεσαν δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις» επεσήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας σε σημερινή ομιλία του προς την διακομματική αντιπροσωπεία της ομόλογης επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου που επισκέπτεται τη χώρα μας.«Μιλάμε όλοι για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του μισθολογικού κόστους και παραβλέπουμε την αναγκαιότητα ανταγωνιστικότητας και στο φορολογικό κόστος σε μια χώρα που η τουριστική βιομηχανία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα» επεσήμανε ο κ. Μπέζας.
Στη συνάντηση των μελών των διακομματικών επιτροπών Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας ο κ. Μπέζας ζήτησε επίσης να επικεντρωθεί η προσοχή στα τυχόν λάθη του προγράμματος προσαρμογής, αφού ασφαλώς διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει μη αποδοχή των στόχων ή των χρονικών περιορισμών του προγράμματος.Στην ομιλία του τόνισε με έμφαση ότι «μπορούν και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όσα δε λειτουργούν και σε όσα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένονταν. Αλλαγές, και για να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα,  αλλά και για να αποκλεισθεί ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε  κοινωνική έκρηξη και σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου