Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

FW: ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 23, 2012 11:31 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

 

Γράφει ο "Ενημερωτικός"

Άνοιξαν και επίσημα οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Εχθές, ανακοινώθηκε άτυπα η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπή Συνεδρίου καθώς και οι Νομαρχιακές και... Περιφερειακές Επιτροπές συνεδρίου.

 

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ένα συνέδριο Συντακτικού χαρακτήρα με 3 στόχους.

 

·        Τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.

·        Να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

·        Να διατυπώσουμε το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος τόνισε τα εξής: Επιταχύνουμε τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας απευθύνοντας όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  συμμετοχής προς όλους τους Έλληνες πολίτες, προς όλες τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις της χώρας και κυρίως προς την νέα γενιά της πατρίδας μας.

Τους ζητούμε να υπερβούν την αρνητική στάση απέναντι στην πολιτική, να συζητήσουν μαζί μας, να διατυπώσουν την κριτική τους άποψη, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης στα χέρια τους.

Απευθυνόμαστε και σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης χωρίς αποκλεισμούς και τους καλούμε και πάλι να ενεργοποιηθούν, να στρατευθούν, να συμβάλλουν με την άποψή τους, τις ιδέες τους, τις φιλοδοξίες τους που είναι θεμιτές όταν εντάσσονται στην μεγάλη κοίτη της συλλογικής μας προσπάθειας.

Το ΠΑΣΟΚ είμαστε ΌΛΟΙ. Όλοι όσοι το πιστεύουμε και το στηρίζουμε. Και σε αυτή την πορεία έχουμε ευθύνη και πολιτική υποχρέωση να συνεισφέρουμε.

Απευθυνόμαστε και σε όλες τις κινήσεις και πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της παράταξης, στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους στην προσυνεδριακή διαδικασία.

Το Συνέδριο μας θα είναι ουσιαστικό και αυθεντικό.

Δεν θα είναι μια τελετουργία επικύρωσης, αλλά ένα ζωντανό forum απόψεων, προτάσεων, τάσεων, ρευμάτων, προσώπων με λόγο.

Χρειαζόμαστε τον μαχητικό λόγο για το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας.

Δεν χρειαζόμαστε την ίντριγκα και τον παραγοντισμό.

Ανακοινώνουμε την σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου,  στην οποία αποτυπώνεται και το «προσκλητήριο» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα με τις διαδικασίες του Συνεδρίου θα πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες με αιχμή:

 

·        Το forumγια το ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

·        Την πρωτοβουλία Νέων Ανθρώπων που βρίσκονται εκτός και εντός ΠΑΣΟΚ αλλά πιστεύουν στις αρχές και προοπτικές μας για την «συνδιάσκεψη της Κερδισμένης Γενιάς»

·        Τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Νότου που θα γίνει στην Ελλάδα.

·        Τη διάσκεψη για το νέο σύστημα διακυβέρνηση, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις αλλαγές στα όρια του πολιτικού ανταγωνισμού

·        Την διάσκεψη για το Μεταναστευτικό και την  Ασφάλεια

·        Την ανάπτυξη των Δικτύων Κοινωνικού Εθελοντισμού.

·        Τις περιφερειακές διασκέψεις που θα γίνουν για την ανάπτυξη της ταυτότητας του κάθε τόπου.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου