Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ-ΚΙΝΑΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 28, 2012 3:33 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ-ΚΙΝΑΣ

 

 

Την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση των σχέσεων Ευρώπης και Κίνας σε μία περίοδο αστάθειας,αλλά και προκλήσεων θέτει ως αντικείμενο της τριήμερης συνόδου (28 - 30 Νοεμβρίου) που οργανώνει, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου, με τη συμμετοχή πλήθους...

κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών από την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπεί ο αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ασία, Αντιπρόεδροός του,Γιώργος Παπαστάμκος, ο οποίος θα είναι και κεντρικός ομιλητής κατά την εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου. 

 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του συνεδρίου συγκαταλέγονται ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χέλμουτ Σμιτ, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ, η Υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας κα Σάβαν, ο Υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας κ. Ουάν και ο Επίτροπος Διεθνούς Εμπορίου της ΕΕ κ. Ντε Γκουχτ. 

 

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαστάμκος, «σε μία περίοδο γενικευμένης οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία περιφερειακή πολιτική δύναμη, και η Κίνα, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εμπορική δύναμη, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν και να συνενώσουν δυνάμεις». 

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι «η ανέλιξη της Κίνας σε μια νέα ηγέτιδα οικονομική δύναμη θα πρέπει να συνοδευθεί με ενισχυμένες ευθύνες και συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. Η ΕΕ προσδοκά ότι η Κίνα θα εξελιχθεί σε έναν υπεύθυνο εταίρο στο νέο πλαίσιο διεθνών πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων. Παρά τις επιμέρους - σημαντικές - διαφορές τους, Κίνα και Ευρώπη οφείλουν να καταβάλουν ειλικρινείς και εντατικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο».

 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου