Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, November 06, 2012 6:20 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ

 

 

Μέτρα αύξησης των εμμέσων φόρων και περιστολής των δημοσίων δαπανών για την εξοικονόμηση 20 δισ. ευρώ και την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα και των επιχειρήσεων και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών ανακοίνωσε...
την Τρίτη η γαλλική κυβέρνηση.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν- Μαρκ Ερό δήλωσε ότι στόχος των μέτρων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησής του για το 2013 - ο πρώτος της προεδρίας Φρανσουά Ολάντ - είναι η συλλογή 10 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων 10 εκατ. ευρώ από την περικοπή των δημόσιων δαπανών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που διατηρούν θέσεις εργασίας στη Γαλλία.


Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι αλλαγές στις κλίμακες του ΦΠΑ θα έχουν ως εξής: ο υψηλός συντελεστής θα αυξηθεί από το 19,6% στο 20%, ο μεσαίος από το 7% στο 10%, ενώ ο χαμηλότερος συντελεστής θα μειωθεί από το 5,5% στο 5%.


Οι αποφάσεις αυτές τις γαλλικής κυβέρνησης έρχονται κάτω από την πίεση των επιχειρήσεων για τη μείωση του κόστους εργασίας και μόλις μια μέρα μετά την πρόταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της EADS Λουί Γκαλουά για περικοπή των εργοδοτικών εισφορών κατά 30 δισ. ευρώ. Δεκάδες Γάλλοι επιχειρηματίες, εξάλλου, ασκούσαν πιέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση για να υιοθετήσει μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εξαγωγών.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρείας, οι περικοπές των εργοδοτικών εισφορών με παράλληλη αύξηση του φόρου κατανάλωσης θα προκαλέσει το κατάλληλο "σοκ" που χρειάζεται η γαλλική βιομηχανία για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να αποφύγει τη βαθύτερη ύφεση.


Ωστόσο το πακέτο των νέων μέτρων αναμένεται ότι δεν θα επηρεάσει τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές που οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι αποτελούν μειονέκτημα σε σχέση με τους ξένους ανταγωνιστές τους. Αλλά θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις των οποίων τα έσοδα δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.


Η πρώτη υποδοχή του πρώτου προϋπολογισμού της πρώτης σοσιαλιστικής κυβέρνησης από το 2002 (επί προεδρίας Ζακ Σιράκ) από το γαλλικό τύπο ήταν αρνητική. Για αντιφατικό και ασυνεπή προϋπολογισμό κάνει λόγο ακόμη και η κεντροδεξιά «Figaro»


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου