Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

FW: ΕΙΝΑΙ... ΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, November 06, 2012 4:18 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΙΝΑΙ... ΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

 

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Είναι ώρα που οι "πολιτικές δυνάμεις της χώρας" πρέπει να καταλάβουν ότι η οποιαδήποτε "ρωγμή" στην κυβέρνηση θα φέρει το "χάος" στην... χώρα αφού δίχως καμία υπερβολή θίγεται η αξιοπιστία της χώρας με κίνδυνο να επιτευχθεί μία επώδυνη στάση πληρωμών αλλά να ευδοκιμήσουν και τα σενάρια της δραχμής,των εκλογών και της εξόδου από την Ευρωζώνη!

Οι πολίτες της χώρας μας, δίνουν αγώνα από το υστέρημά τους για να διατηρηθεί το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το Ευρώ ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν το "χάος"!

Στο "χάος" επενδύουν πολιτικές δυνάμεις που για αδιευκρίνιστο λόγο θέλουν... εκλογές χωρίς να αποτυπώνουν λύσεις για την χρηματοδότηση της χώρας και την κατά ελάχιστη οικονομική ισορροπία των πολιτών!

Ένα "παρών" σίγουρα δεν φτάνει για να "νίψουν τας χείρας τους" μέλη της τρικομματικής οι οποίοι διαφωνούν για το επίδομα Γάμου αλλά αδιαφορούν για την στάση πληρωμών της χώρας!

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολιτικά πιο ώριμο από ποτέ αφού ξέρει ότι οι πολίτες, του έχουν χρεώσει πολιτικά την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ εξού και η δήλωση Βενιζέλου ότι θα ανακάμψουμε όταν ανάκαμψη και η χώρα...

Το θέμα είναι πια... η πολιτική στην χρεωκοπία ;

Ε, όχι βεβαίως είναι ώρα συνολικής ευθύνης πολιτικά ακόμα και από την ΔΗΜΑΡ που μετέχει προς το παρόν στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην αντιπολίτευση...

Είναι ώρα που πρέπει να αρθούν τα αδιέξοδα στην οικονομία και οι άστοχες πολιτικές του παρελθόντος...

Ο κλήρος έπεσε στην ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά όπου δικαιούται να βγει ενισχυμένος από το κοινοβούλιο αφού θίγεται η αξιοπιστία της χώρας που τόσο πάλεψε παίρνοντας άριστα για να την επανακτήσει στο εξωτερικό!

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να έχει καθολική αποδοχή πρόκειται για θέμα  "εθνικό" και όχι "πολιτικό" αφού τα δύσκολα μέτρα είναι αποτέλεσμα λάθος πολιτικών του παρελθόντος και όχι επιλογή του Αντώνη Σαμαρά έτσι οδηγούμαστε στο μονόδρομο του δανεισμού που όμως μας σώζουν από το πνιγμό και το "χάος" της χρεωκοπίας!

Είναι ώρα όλοι να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά...για να σωθεί η χώρα μας!

Κλείνω με τις απόψεις του Antinews στο άρθρο:

 

Ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία

 

Τα ρέστα του παίζει τις επόμενες έξι ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς που μπαίνει στην πιο δύσκολη μάχη της καριέρας του. Η κοινοβουλευτική και πολιτική μάχη, είναι η πιο αμφίρροπή της σταδιοδρομίας του και δεν αποτελεί μόνο για τον ίδιο αγώνα ζωής ή θανάτου, αλλά για την ίδια τη χώρα. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή και ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να συμβεί ατύχημα και να κάνει τη χάρη στα γερμανικά ΜΜΕ, να οδηγηθεί προς το πολιτικό του τέλος.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συνιστά κεντρικό στόχο, αλλά τα δύσκολα αρχίζουν την επόμενη μέρα και αφορούν την εφαρμογή των μέτρων και την υλοποίηση των όσων έχουμε δεσμευθεί ως χώρα και ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Σαμαράς πεπεισμένος για τον δίκαιο αγώνα του, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να περιμένει πολλά και να εφαρμόσει όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Χρόνο αναζητεί και οικονομικές ανάσες από το εξωτερικό για να σταθεί στα πόδια του για να έχουν και οι πιστωτές έναν σταθερό συνομιλητή στην Ελλάδα, αλλιώς θα βρεθούν να συνομιλούν με τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη, τον Σταθάκη, τον Τσακαλώτο, το Μηλιό και τον Στρατούλη.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για τον Σαμαρά που θέλει να περάσει πάση θυσία το πολυνομοσχέδιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αν και δεν ελπίζει σε θαύματα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τα προβλήματά του και κάνει και αυτός, όπως και ο Βενιζέλος το σταυρό του να παραμείνουν λίγες οι διαρροές, από τη στιγμή που η Κ.Ε. και η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν χθες να ψηφίσουν παρών στο πολυνομοσχέδιο.

Όσο για τη Ν.Δ. σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη και δεν αναμένονται, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, απώλειες, ενώ θετικό για τον Σαμαρά είναι πως η Κ.Ο. δεν θυμίζει σε τίποτα τις ημέρες Τασούλα, οπότε και είχαν υπάρξει 20 διαρροές και διαγραφές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Και εάν στη Βουλή θα τα περάσει τα μέτρα, εύκολα ή δύσκολα, το πιο επικίνδυνο στάδιο είναι το κοινωνικό, εκεί όπου οι πολίτες οργισμένοι αδυνατούν να ταυτιστούν με το αφήγημα του Σαμαρά και των κυβερνώντων.

Η πολυπόθητη και πολυδιαφημιζόμενη ελπίδα δεν υπάρχει και το ζήτημα είναι πως θα περάσει τα μέτρα στην κοινωνία την επόμενη μέρα, καθώς δεν διαφαίνεται και ιδιαίτερη ζέση από υπουργούς και κεντρικά στελέχη να εμφανιστούν στα ΜΜΕ να δώσουν τη μάχη για την κυβέρνηση.

Ο Σαμαράς πηγαίνει στην κρίσιμη κοινοβουλευτική μάχη έχοντας εξασφαλίσει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα είναι μπετόν και δεν θα έχει απώλειες. Μέχρι τελευταία στιγμή γίνεται μασάζ στους βουλευτές της Ν.Δ. για να μην υπάρξουν απρόοπτα και όπως φάνηκε τόσο στη συνεδρίαση της Κ.Ο., όσο και μετά, κλίμα καταψήφισης και διαφοροποίησης δεν υπάρχει από κανέναν.

Το άγχος του Σαμαρά είναι το ΠΑΣΟΚ και κατά πόσο ο Βενιζέλος θα κρατήσει την ομάδα ενωμένη και δεν θα εμφανίσει σημάδια διάλυσης. Διότι μια διαλυμένη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί μέγα πρόβλημα για τον Σαμαρά, μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΔΗΜΑΡ, όχι για αποχή, αλλά για παρών.

Το μόνο ενθαρρυντικό για τον Σαμαρά είναι το ναι που θα πει η ΔΗΜΑΡ επί του προϋπολογισμού, που σημαίνει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Άρα ο Κουβέλης θα συνεχίσει να στηρίζει τον Σαμαρά που χθες τρόμαξε για μια ακόμη φορά στο παρά-ένα της κατάθεσης του πακέτου στη Βουλή με την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ρουπακιώτη να το υπογράψει.

 

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

Εμείς από αυτό το μετερίζι ασκήσαμε έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα στον Σαμαρά.

Προφανώς και διαφωνούμε με τα μέτρα, αλλά στην παρούσα φάση, μεταξύ της κόλασης και του αβέβαιου παράδεισου, επιλέγουμε το δεύτερο, αν και δεν ξέρουμε σε πόσα στάδια θα τον φθάσουμε και εάν αυτό βεβαίως θα γίνει ποτέ.

Ας δώσουμε όμως μια τελευταία ευκαιρία.

 

 

Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου