Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

FW: ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΜΟΡΣΙ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 23, 2012 3:55 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΜΟΡΣΙ

 

Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί το διάταγμα Μοχάμεντ Μόρσι, με το οποίο διευρύνονται οι εξουσίες του, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος...
της 'Υπατης Αρμοστού του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

«Ανησυχούμε πολύ για τις πιθανές πολύ σοβαρές επιπτώσεις του διατάγματος αυτού στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Κόλβιλ.

Ο εκπρόσωπος της Πιλάι δε διευκρίνισε ποια σημεία του διατάγματος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, αλλά τόνισε ότι το διάταγμα έχει πολλές πτυχές, για την πλήρη ανάλυση των οποίων θα χρειαστεί χρόνος. Ο Κόλβιλ πρόεσθεσε ότι το γραφείο της Πιλάι ίσως εκδώσει λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό σήμερα ή αύριο.

Το διάταγμα που εξέδωσε ο Μόρσι απαγορεύει κάθε απόφαση κατά των προεδρικών διαταγμάτων, των νόμων και των αποφάσεών του. Προβλέπει επίσης ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να διαλύσει τη Συντακτική Συνέλευση, η οποία καταρτίζει το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες Αιγύπτιοι, στην πλειοψηφία τους Ισλαμιστές, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το προεδρικό μέγαρο στο ανατολικό Κάιρο σε ένδειξη υποστήριξης προς τον πρόεδρο.

«Ο λαός υποστηρίζει τα διατάγματα του προέδρου», έγραφε ένα πανό ενώ πολλοί οπαδοί του προέδρου φώναζαν:«Μόρσι, ο Θεός είναι μεγάλος, σε αγαπούμε πρόεδρε».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου