Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

FW: ΝΕΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 23, 2012 12:39 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Ρεπορτάζ : Αγγελική Καραγεώργου
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Νέο μαχαίρι στις δαπάνες της Βουλής αποφασίστηκε χθες με ομόφωνη απόφαση στη διάσκεψη των προέδρων της. Οι περικοπές που θα ισχύσουν από το νέο έτος αφορούν βουλευτικά επιδόματα και αποζημιώσεις, καθώς...
και τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης των υπαλλήλων. Ετσι, το κέρδος για το ελληνικό Κοινοβούλιο υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 8 εκατ. ευρώ.
ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, περικόπτονται περαιτέρω κατά 20%-25% όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών - δηλαδή δαπάνες κίνησης, εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες. Με τα σημερινά δεδομένα, το επίδομα κίνησης για έναν βουλευτή κυμαίνεται από 364 έως 750 ευρώ, το επίδομα για τον εξοπλισμό του γραφείου του από 935 έως 1.169 ευρώ, για ταχυδρομικά τέλη δικαιούται 1.136 ευρώ, 200 ευρώ για ατέλεια κινητής τηλεφωνίας και 917 ευρώ για ατέλεια σταθερής τηλεφωνίας στα πολιτικά του γραφεία.
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. Επιπλέον αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις διαρκείς κοινοβουλευτικές Επιτροπές. [Σημειώνεται ότι οι διαρκείς Επιτροπές της Βουλής είναι έξι - Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων - και καθεμία από αυτές απασχολεί 50 βουλευτές από όλα τα κόμματα.] «Προύχοντες» βουλευτές θεωρούνται εκείνοι που συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων· μόνο τον Οκτώβριο η Επιτροπή συνεδρίασε 17 φορές, δηλαδή ο κάθε «βουλευτής-μέλος» της συγκεκριμένης Επιτροπής «πιστώθηκε» στον λογαριασμό του 2.550 ευρώ (17 συμμετοχές Χ 150 ευρώ). Μετά τη χθεσινή απόφαση, πάντως, η συμμετοχή των βουλευτών στις Επιτροπές της Βουλής μειώνεται κατά 50% - της αρχικής τιμής της στα 150 ευρώ -, δεν θα ισχύσει η μείωση στα 105 ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2013 και «κλειδώνει» στα 75 ευρώ.
Η ΔΙΑΜΟΝΗ. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ψαλίδισμα στις δαπάνες για τους βουλευτές της περιφέρειας. Και αυτό γιατί, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη, η Βουλή σταματά να πληρώνει για αυτούς τα μεγάλα ξενοδοχεία στο Κέντρο της Αθήνας που την «επιβάρυνε» κατά 2.200 ευρώ για τον καθένα. Πλέον σε όλους τους βουλευτές από την περιφέρεια θα χορηγείται μόνο το επίδομα στέγασης, το οποίο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και το έπαιρναν όσοι βουλευτές από την επαρχία επέλεγαν να ενοικιάσουν διαμέρισμα και όχι τη διαμονή σε κάποιο αθηναϊκό ξενοδοχείο.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου