Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

FW: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 22, 2012 6:31 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ

 

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευ. Μαδεμλής, παρενέβη τόσο για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος καθηγητή και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όσο και για τις καταγγελίες...
φοιτητών της Νομικής Σχολής για ανεξέλεγκτη βία στο ΑΠΘ από ομάδες κουκουλοφόρων (με επιστολή τους την οποία κοινοποιούν στα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος).

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας παρήγγειλε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια δύο ξεχωριστών προκαταρκτικών ερευνών ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα. 


Τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης βίας, της παράνομης κατακράτησης και της απόπειρας κλοπής. Επιφορτισμένος για τις έρευνες είναι πταισματοδίκης. 


Με επιστολή τους, οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στους χώρους της Σχολής, αλλά και συνεχόμενο κλίμα τρομοκράτησης και απειλών κατά προσώπων και θεσμών του πανεπιστημίου, που σχετίζονται τόσο με εθελοντικές πρωτοβουλίες απομάκρυνσης των σκουπιδιών, όσο και με δράσεις κατά των καταλήψεων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου