Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

FW: ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 28, 2012 3:39 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;

 

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωστόπουλος
Σε χθεσινό του άρθρο ο κ. Βαρουφάκης κάνει την παρακάτω διαπίστωση: "Δυστυχώς, οι ηγέτες μας δεν μας είπαν πως θα καταφέρουν έναν τέτοιο Ηράκλειο άθλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που...

η επαναγορά χρέους συζητείται ως αντιπερισπασμός για να μην αποκαλυφθεί η έλλειψη πολιτικής βούλησης για πραγματική λύση.Το μόνο που ακούσαμε είναι ότι θα προσφέρουν στους ομολογιούχους τιμές όχι μεγαλύτερες από εκείνες που ίσχυαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα. Το ερώτημα βέβαια τίθεται: Δεδομένου ότι τα ομόλογα αυτά, που εξέδωσε η κυβέρνηση Παπαδήμου-Βενιζέλου στο πλαίσιο του PSI, δεν κουρεύονται, γιατί κάποιος να τα πουλήσει στις τιμές της περασμένης Παρασκευής όταν κάποιος άλλος του δίνει περισσότερα; Ποιος άλλος; Τα hedge funds των οποίων τα σάλια τρέχουν με την ιδέα ότι θα τα αγοράσουν με έκπτωση..". Στον κ. Βαρουφάκη, με την ιδιότητα ενός απλού πολίτη που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις σε τόσο σύνθετα οικονομικά ζητήματα, θα ήθελα με όλο το σεβασμό στην επιστημονική του κατάρτιση να θέσω μερικά ερωτήματα; Με τη δική μου κοινή λογική μοιάζει η επαναγορά ομολόγων τόσο χονδρό λάθος που αποκλείεται να το βλέπω εγώ και να μην το έχουν καταλάβει αυτοί που πήραν την απόφαση. Με λίγα λόγια το πρόβλημα που περιγράφετε δεν το γνωρίζουν κ. Βαρουφάκη το Μαξίμου, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ; Προφανώς και το γνωρίζουν, άρα κάπου ποντάρουν. Αν θα τους βγεί μένει να αποδειχτεί, όπως και το αν δεν τους βγεί ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση. Κατα τη γνώμη μου ποντάρουν στο εξής: Επειδή οι κατέχοντες τα ομόλογα δεν ζούν σε ενα μικρόκοσμο για να σκεφτούν την "αρπαχτή" της προσφοράς των hedge funds, αλλά έχουν συμφέροντα πολύ μεγάλα σε πολλές χώρες είναι φανερό οτι και απο την Ελλάδα αλλά και απο άλλες χώρες θα τους ασκηθούν μεγάλες πιέσεις. Είναι άγνωστοι αυτοί κ . Βαρουφάκη για να ψάξουν να τους βρούν; Φυσικά και οχι. Γνωστοί είναι και θα δεχτούν μεγάλες πιέσεις απο τις κυβερνήσεις. Το αν θα υποκύψουν; Είναι το ζητούμενο. Πάντως σίγουρα αρκετοί δεν θα ρισκάρουν τα συμφέροντα που όπως προανέφερα έχουν σε μεγάλες χώρες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Παρεπιμπτόντος επειδή απο το πρωί γίνετα κουβέντα για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλήθεια κουβέντα για την κουβέντα κάνουν στα πάνελ; Εκτός απο το γεγονός οτι τα ομόλογα που κατέχουν είναι πλέον λίγα, υπάρχει περίπτωση ποτέ να πληρωθούν; Άχρηστα είναι.  


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου