Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

FW: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 02, 2012 7:33 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

Γράφει ο Insider

Τελικά φαίνεται να λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη όσον αφορά τα σκάνδαλα στο δημόσιο τομέα. Μια απόδειξη ειναι ότι με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση για το μεγάλο σκάνδαλο... στον ΟΣΚ στο οποίο πρωτοστάτησε ο Διευθύνων σύμβουλος του κ. Ηρακλής Δρουλιας, για τον οποιο ειναι απορίας άξιο πως παραμένει στη θέση του και ποιος τον καλύπτει και αφορά στην αγορα ενός οικοπέδου στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικά σε πιθανές ατασθαλίες επι των ημερών του. Η προκαταρκτική εξέταση που εχει ορίσει ο εισαγγελέας συνεχίζεται με εξέταση μαρτύρων μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου, εργαζόμενους, πρώην Διευθυντές και Γενικούς Διευθυντές του ΟΣΚ.
Το κυρίως σκάνδαλο στο οποίο εχει αναφερθεί το fimotro αφορά στην κατα πολυ υπερτιμημένη αγορα ενός προβληματικού σε τίτλους ιδιοκτησίας οικοπέδου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα
1. Στις 10-4-2011 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ανατίθεται στον ΟΣΚ η απόκτηση του Ο.Τ. 105α οικοπέδου στο Δήμο Μενεμένης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου χωρίς να αναφέρεται ευθέως ως τρόπος απόκτησης η αγορά.

2. Στις 28/4/2011 αναφέρεται εμβαδόν οικοπέδου 3.753τ.μ από τα οποία τα 2.270 τ.μ αποτελούν την έκταση προς αποζημίωση των ιδιοκτητών από τον ΟΣΚ και τα υπόλοιπα 1.482τ.μ αποτελούν εισφορά σε γη των ιδιοκτητών ενώ δεν γίνεται αναφορά στους ιδιοκτήτες.

3. Στις 18/11/2011 επανέρχεται το θέμα στο Δ.Σ και ζητείται η έγκριση του τιμήματος αγοράς ύψους 3.500.000€ το οποίο προέκυψε μετά από διαπραγμάτευση με τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες στις 18/7/11. Το Δ.Σ συμφωνεί με την πρόταση αυτή παρόλο που στις 11/11/2011 έχουν σημειωθεί παρατηρήσεις επί σχεδίου συμβολαίου που συντάχθηκε μετά από έλεγχο τίτλων. Στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα με το σημείωμα της νομικής υπηρεσίας , η έκταση οικοπέδου προς αποζημίωση από τον ΟΣΚ ανέρχεται 3.590τ.μ, επισημαίνονται πολεοδομικά προβλήματα και ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης δεν είναι κύριος του ακινήτου όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τίτλων.

4. Στο διάστημα μεταξύ των συνεδριάσεων του Δ.Σ (28/4/2011 και 18/11/2011) δεν ζητείται κανένα στοιχείο από την αρμόδια Δ/νση του ΟΣΚ που να τεκμηριώνει την επείγουσα ανάγκη απόκτησης με τη διαδικασία της αγοράς και όχι με τον συνήθη τρόπο της απαλλοτρίωσης. Επιπλέον παρόλο που αποστέλλονται συγκριτικά στοιχεία των εμπορικών αξιών της περιοχής που κυμαίνονται κατά μ.ο. στα 750 €/τ.μ αποφασίζεται η αγορά προς 1100/τ.μ. (3.500.000€) σύμφωνα με τα τ.μ που αναφέρονται στο συμβόλαιο.

5. Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί ότι πρακτικό αναγκαιότητας καταλληλότητας για το οικόπεδο αυτό συντάχθηκε ο 2008, ενώ στην περιοχή αυτή δεν έχουν ακόμη διανοιχθεί οι δρόμοι και ο αριθμός των μαθητών σήμερα είναι 110 άτομα.

6. Στις 28/11/2011 επισημαίνεται ότι το οικόπεδο αυτό μαζί με το όμορο του μεταβιβάστηκαν το 2007 προς 1.500.000€ (συνολική έκταση 6.908 τ.μ) και τονίζεται η μη συναίνεση της νομικής υπηρεσίας ως προς τη νομιμότητα των σχετικών εισηγήσεων.

7. Παρόλα αυτά τον Ιανουάριο του 2012 επανέρχεται το θέμα στο Δ.Σ στις 4/5/12 με εισήγηση και το Δ.Σ λαμβάνει πάλι θετική απόφαση !

8. Παρά την οικονομική κατάσταση του ΟΣΚ που δεν διαθέτει πόρους ούτε για τις παρακαταθέσεις αποζημιώσεων οικοπέδων με προθεσμίας συντέλεσης μέσα στο 2012 συνεχίζονται οι πιέσεις προς τους δικηγόρους της εταιρείας σήμερα για να παρασταθούν σε υπογραφή συμβολαίου με αδιευκρίνιστο ποσό προκαταβολής και τρόπου καταβολής δόσεων. Η νομική υπηρεσία του ΟΣΚ επισημαίνει τα πολεοδομικά προβλήματα που συνεπάγονται μη προσδιοριζόμενες επιβαρύνσεις για τον ΟΣΚ μετά την απόκτηση και την ολοκλήρωση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων. Παρά τις συνεχείς πιέσεις όλοι οι δικηγόροι του ΟΣΚ αρνούνται να παρασταθούν στο συμβόλαιο
Ας ελπίσουμε επιτέλους μια φορά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου