Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

FW: ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΟΡΣΙ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 22, 2012 7:10 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΟΡΣΙ

 

 

Επιπλέον χρόνο στη συντακτική συνέλευση ώστε να ολοκληρώσει το έργο της έδωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ παράλληλα αντικατέστησε τον γενικό εισαγγελέα σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη που...
είναι τουλάχιστον δυσαρεστημένη για τις δίκες των πρωταίτιων της βίας κατά την πτώση του Μουμπάρακ.

Η διπλή παρέμβαση του προέδρου με την οποία παραχωρεί στον εαυτό του υπερεξουσίες έρχεται μία ημέρα μετά την μάλλον επιτυχημένη παρέμβασή του για την εκεχειρία στη Γάζα. 


Με διάταγμά του ο πρόεδρος προστατεύει την συντακτική συνέλευση από την διάλυση με απόφαση της δικαιοσύνης ή της Άνω Βουλής. Την ίδια προστασία παραχώρησε ο Μόρσι και στην Άνω Βουλή.


Η σύνταξη του νέου καταστατικού χάρτη στη χώρα έχει καθυστερήσει καθώς ισλαμιστές (που πλειοψηφούν στην επιτροπή και τη Βουλή) και περισσότερο φιλελεύθερα στοιχεία διαφωνούν για τις λεπτομέρειες.


Παράλληλα ο Μόρσι απομάκρυνε από τη θέση του τον γενικό εισαγγελέα Αμπντέλ Μαγκουίντ Μαχμούντ και στην θέση του όρισε, για θητεία τεσσάρων ετών, τον Ταλάτ Αμπντουλάχ.


Την απομάκρυνση του Μαχμούντ είχε προσπαθήσει ο πρόεδρος και τον Οκτώβριο σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η κοινή γνώμη που ζητά να δικαστούν εκ νέου αξιωματούχοι του καθεστώτος Μουμπάρακ με εμπλοκή στις πολύνεκρες ταραχές που συνόδευσαν την πτώση του πρώην ηγέτη της χώρας.


Ο Μόρσι διέταξε να γίνουν εκ νέου οι δίκες των αξιωματούχων. Πολλοί από τους εμπλεκόμενους έχουν δικαστεί και αθωωθεί εξοργίζοντας την κοινή γνώμη.


Επιπλέον, στο διάταγμά του ο Μόρσι αποφάσισε ότι όλες οι πράξεις του από τον ορισμό του τον περασμένο Ιούνιο μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου Συντάγματος δεν μπορούν να προσβληθούν σε δικαστήρια ή από όποια άλλη αρχή.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου