Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

FW: ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, November 12, 2012 4:02 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

Φόβους ότι ο συριακός εμφύλιος μπορεί να πυροδοτήσει ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση πυροδοτεί νέο θερμό επεισόδιο που σημειώνεται με φόντο τα Υψίπεδα του Γκολάν. Ο ισραηλινός...
στρατός απάντησε για δεύτερη συνεχή ημέρα τη Δευτέρα με «ευθείες βολές» κατά συριακών στόχων αφότου βλήμα όλμου έπληξε τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς σε καμία πλευρά της μεθορίου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το Ισραήλ δεν θεωρεί ότι συριακά βλήματα έπληξαν σκόπιμα τα Υψίπεδα, εντούτοις αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η απάντηση θα είναι σκληρή εφόσον τα περιστατικά συνεχιστούν.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή και επρόκειτο ουσιαστικά για την πρώτη ένοπλη αντιπαράθεση στην περιοχή μετά τον πόλεμο του 1973. Ισραήλ και Συρία έχουν υπογράψει ανακωχή, αλλά δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.

Μετά από 20 μήνες εμφυλίου πολέμου στη Συρία, τα πυρά είναι η πρώτη (έστω και έμμεση) εμπλοκή του Ισραήλ στη σύγκρουση που μαίνεται στο βόρειο γείτονά του.

Την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός απάντησε με «προειδοποιητικά πυρά» κατά της Συρίας λίγη ώρα αφότου βλήμα όλμου από το συριακό έδαφος έπληξε ισραηλινή θέση παρατήρησης στην περιοχή των Yψιπέδων του Γκολάν.

Ένα 24ωρο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως άρμα μάχης εξαπέλυσε «ευθείες βολές στην πηγή» των πυρών που προήλθαν από το συριακό έδαφος.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου