Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

FW: ΠΙΘΑΝΗ Η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, November 26, 2012 10:28 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΙΘΑΝΗ Η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ...

 

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΚΤΕΙΛ ΛΥΣΕΩΝ...
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η οποία ξεκίνησε στις 13.30 ώρα Ελλάδας.Η συνεδρίαση διεκόπη για δύο περίπου ώρες για να γίνουν διμερείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν επαφές ...
του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε με την Κριστίν Λαγκάρντ και με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι πιθανόν το ΔΝΤ να δεχτεί τελικά διετή επιμήκυνση του στόχου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2022, με την προυπόθεση ότι οι λύσεις που θα υιοθετήσουν οι Ευρωπαίοι να διασφαλίζουν ότι θα υπάρξει σαφής πτωτική πορεία του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά άμεσα ''εμπροσθοβαρή μέτρα '' που αντιστοιχούν στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ, δηλαδή στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 40 δις ευρώ. Εκτιμούν ότι από αυτό το ποσό λείπουν 10 δις ευρώ για την επίτευξη συμφωνίας. Το θεωρούν ωστόσο δύσκολο εγχείρημα, καθώς απαιτεί ότι κάποιες χώρες της Ευρωζώνης θα εμφανιστούν να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό που δανείζονται οι ίδιες.
Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν  το συνδυασμό λύσεων που προβάλλεται ως επικρατέστερος για τη σύναψη συμφωνίας, τις τρεις τελευταίες μέρες. Ότι δηλαδή, οι υπουργοί Οικονομικών, μαζι με το ΔΝΤ, εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της Ευρωζώνης και των δανείων από το EFSF, την επιμήκυνση της ωρίμασης των δανείων, την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF και την παραίτηση της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.
Τέλος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Ευρωπαική Επιτροπή πρότεινε σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να φανούν πιο γενναιόδωροι, απ' ότι προβλέπεται, στη χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια της περιόδου 2014-2020, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν άμεσα θετικές αντιδράσεις, αφού αυτό είναι θέμα που αφορά τους ''27'' και όχι τους ''17'' της Ευρωζώνης.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου