Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

FW: XANEI EΔΑΦΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 09, 2012 3:02 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: XANEI EΔΑΦΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

 

Ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ έπεσε στην κατάταξη των δημοφιλέστερων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γερμανίας από την τρίτη...
στην έκτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Μετά την έναρξη της εκστρατείας του, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Στάινμπρουκ ενεπλάκη σε μια διένεξη αναφορικά με τη ροπή του προς τις αμειβόμενες διαλέξεις, μια δραστηριότητα που του απέφερε 1,25 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Η συντηρητική εφημερίδα «Ντι Βελτ», η οποία δημοσίευσε επίσης σήμερα τη δημοσκόπηση, εκτιμά πως «αυτό που αμφισβητείται εντονότερα από τους ψηφοφόρους είναι η στράτευση του Στάινμπρουκ υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο από το ινστιτούτο Infratest, ο υποψήφιος του SPD συγκεντρώνει 50% ευνοϊκές απόψεις και χάνει εννέα μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο. Απέχει 18 μονάδες από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (68%), η δημοτικότητα της οποίας κερδίζει μια μονάδα.

Αν εξετάσει κανείς την πρόθεση ψήφου, η δυναμική δεν είναι ευνοϊκή ούτε για τους σοσιαλδημοκράτες.

Αν οι βουλευτικές εκλογές, που προβλέπονται για το φθινόπωρο του 2013, διεξάγονταν αυτή την Κυριακή, η συντηρητική ένωση (CDU-CSU) θα έφτανε το 40% (+1 μονάδα σε σχέση με την ίδια δημοσκόπηση του Οκτωβρίου), το καλύτερο επίπεδο πρόθεσης ψήφου εδώ και 5 χρόνια. Το SPD θα κέρδιζε 30% (-1%).


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου