Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

FW: ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ME KΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 22, 2012 9:52 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ME KΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Με καθυστέρηση.. ξεκινά σε λίγο η σύνοδος κορυφής με θέμα τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2014-2020 ο οποίος θα αγγίξει το 1 τρις 33 δις ευρώ με...
μειώσεις στο προϋπολογισμό στα Αγροτικά σε Γαλλία-Ισπανία-Ελλάδα σε ποσοστό που σήμερα διαπραγματεύεται...

Από Ελληνικής πλευράς... εκφράστηκε η άποψη ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα δοθεί η εντολή για εκταμίευση της δόσης των 31.3 δις ευρώ που είναι εντός χρονικών πλαισίων για να μπορέσουμε στις 5 Δεκεμβρίου να έχουμε τα χρήματα και την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου να εκταμιεύσουμε και τα άλλα 13.3 δις ευρώ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αποκλείστηκε να τα πάρουμε τμηματικά και σε δόσεις ενώ από τα 32 δις που χρειαζόμασταν για να χρηματοδοτήσουμε το κενό της επιμήκυνσης αναζητούνται σύμφωνα με πληροφορίες μας μόνο ακόμα τα 10 δις.

Ουσιαστικά η Γερμανική πλευρά κατάλαβε ότι... εάν κολλήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης της χώρας μας θα κολλήσει όλη... η Ευρώπη!

Ο Αντώνης Σαμαράς ...άλλαξε το κλίμα σε πολλά σημεία στις συναντήσεις του με το Ρομπάι και τον Σόιμπλε όπου φαίνεται ότι γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ και πάμε σε ένα νέο Eurogroup τη Δευτέρα τεχνικά καλύτερο για την Ελλάδα...!

Πάντως στη σύνοδο κυρίαρχο ζήτημα  θα είναι οι περικοπές στον προϋπολογισμό και το ύψος αυτών με απόψεις που μέχρι στιγμής διίσταντο όσο αναφορά τό ύψος τους...

Άλλη μία μακριά νύχτα...

Σας ευχαριστώ... 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου