Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

FW: IOBE: ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, November 06, 2012 1:53 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: IOBE: ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

 

Νέα πτώση στις 75,8 μονάδες, από 76,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, ενώ συνεχίζεται η πτώση στις επιχειρηματικές...
προσδοκίες στα Τρόφιμα-Ποτά-Καπνός, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, στις 50,7 μονάδες (από 57,6 μονάδες).

Η μικρή βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία και στις Κατασκευές, αντισταθμίζεται από την έντονη μείωση των προσδοκιών στις Υπηρεσίες και το Λιανικό Εμπόριο, αλλά και την περαιτέρω υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 

Η παράταση της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για άλλον έναν μήνα επηρεάζει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα.

Η μεταστροφή της διεθνούς ρητορικής για την Ελλάδα προς το ευμενέστερο επηρέασε κυρίως τις επιχειρηματικές προσδοκίες και τροφοδότησε κάποιες σταθεροποιητικές τάσεις, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για ουσιαστική βελτίωση του κλίματος. Οι εξελίξεις κατά τον τρέχοντα μήνα θα είναι σε κάθε περίπτωση καθοριστικές για τις αβεβαιότητες που κυριαρχούν στη χώρα (πολιτική, νομισματική, χρηματοδοτική, στρατηγική κατεύθυνση κτλ) και υπό αυτή την έννοια η πορεία του δείκτη τον Νοέμβριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου