Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

FW: FITCH: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 28, 2012 9:13 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: FITCH: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 


Ως «κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση» αποτιμά ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup...
σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, η συμφωνία που επετεύχθη μειώνει την απειλή για μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή ακόμη και έξοδο από την ευρωζώνη, ωστόσο προειδοποιεί πως σημαντικοί είναι οι κίνδυνοι που παραμένουν, καθώς ακόμη παραμένουν αναπάντητα μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα.


«Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να βοηθήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο, αλλά σε βασικά ερωτήματα πρέπει ακόμη να δοθεί μια απάντηση, και ο κίνδυνος που συνδέεται με την εφαρμογή της είναι υψηλός», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Fitch, η συμφωνία αναμένει να επιτρέψει ο λόγος χρέους/ΑΕΠ της Ελλάδας «να κορυφωθεί στο 179% το 2014 πριν μειωθεί σε 124% το 2020, αριθμοί που επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές» αυτούς οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.


«Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εφαρμογή, η οποία αποτέλεσε πρόβλημα με όλα τα προγράμματα βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι τώρα, θα παραμείνουν υψηλοί. Δεν είναι δε βέβαιο ότι η νέα συμφωνία θα ενισχύσει επαρκώς την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών και των επενδυτών για να σταματήσει η συρρίκνωση της οικονομίας», προειδοποιεί.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου