Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

FW: EXAΣΕ ΤΟ "ΑΑΑ" Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MOODY'S

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, November 20, 2012 9:07 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: EXAΣΕ ΤΟ "ΑΑΑ" Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MOODY'S

 

Μετά την Standard and Poor's στις αρχές του έτους, τώρα και ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Γαλλία κατά μία βαθμίδα από ΑΑΑ σε AA1 ανακοίνωσε απόψε ο οίκος αξιολόγησης Μoody's, διατηρώντας αρνητικές τις...
προοπτικές. Οπως αναφέρει σε έκθεσή της ο οίκος, οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας για ανάπτυξη επηρεάζονται αρνητικά από διαρθρωτικές προκλήσεις, όπως η σταδιακή απώλεια της ανταγωνιστικότητας και οι δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας, την αγορά υπηρεσιών και αγαθών.

Ο οίκος αναφέρεται επίσης «στις αβέβαιες δημοσιονομικές προοπτικές εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών».

Σύμφωνα με τον οίκο, η ικανότητα αντίστασης της Γαλλίας σε ενδεχόμενα νέα μελλοντικά σοκ της ευρωζώνης μειώνεται, και αυτό τη στιγμή που η έκθεση της χώρας σε ευάλωτες οικονομίες της νομισματικής ένωσης, μέσω των εμπορικών ή τραπεζικών δεσμών , είναι «πολύ σημαντική».

Στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την υποβάθμιση στην αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί να εισαγάγει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου