Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

FW: Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.​..ΣΤΟ EUROGROUP

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, November 26, 2012 7:23 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.​..ΣΤΟ EUROGROUP

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Θετικά... είναι τα πρώτα μηνύματα από το Eurogroup το οποίο...
διέκοψε τις εργασίες του για μία ώρα! Ο Σόιμπλε κατά την άφιξή του δήλωσε ότι "είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα τελειώνουμε" !

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ..."ελπίζω να βρεθεί λύση η Ελλάδα έκανε το καθήκον της" είπε ο ο υπουργός Οικονομικών.

Πιο συγκρατημένη ήταν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δήλωσε φθάνοντας στο Eurogroup ότι ..."πρέπει να βρεθεί μία λύση αξιόπιστη για την Ελλάδα".

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του ο οποίος είπε πως οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε μία απόφαση για την Ελλάδα... και τόνισε ότι "έχουμε φτάσει ουσιαστικά σε συμφωνία, μένουν μόνο μερικά εκατοστά από τον... τερματισμό"είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί και επέμεινε ότι θα ήταν ..."αδιανόητο να μην υπάρξει σήμερα θετική έκβαση".

Ο Oλι Ρεν προσερχόμενος στο Eurogroup τόνισε την ανάγκη να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και δήλωσε "πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ελληνικό ζήτημα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Καλώ όλα τα κράτη μέλη και το ΔΝΤ να κάνουν τα τελευταία βήματα για να βρεθεί η λύση, γιατί απέχουμε ελάχιστα απ' αυτήν" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Φαίνεται όμως ότι... η άποψη της Γερμανίας θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη αφού μέχρι στιγμής το ΔΝΤ εκτιμά ότι ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και δεν έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το διάστημα 2014-2016.

Στο αίτημα του ΔΝΤ... για κούρεμα του ελληνικού χρέους η Ευρωζώνη και κυρίως το Βερολίνο λένε "ΟΧΙ" και αντιπροτείνουν ένα "μείγμα μέτρων" που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και να δώσουν απάντηση στο ερώτημα του χρηματοδοτικού κενού που συνεπάγεται η επιμήκυνση.

Το ΔΝΤ εκτιμά ακόμη οτι... "δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους" και "δεν έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού" το διάστημα 2014-2016 !

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς...τόνισε στους Ευρωπαίους χαρακτηριστικά... "εάν θέλετε να πέσει η κυβέρνηση, πείτε το"!

Με αυτή τη σκληρή φράση μεταφέρθηκε το μήνυμα του... Αντώνη Σαμαρά προς τους εταίρους δια... στόματος Γιάννη Στουρνάρα ενόψει Eurogroup!

Η αγωνία όλων μεγαλώνει...!


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου