Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

FW: ΙΡΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ 8 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 28, 2012 3:08 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΙΡΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ 8 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ

 

 

Οι αμερικανικές δυνάμεις παραβίασαν οκτώ φορές τον ιρανικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος δηλώνει ότι η Τεχεράνη κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Τον Οκτώβριο, καταγράψαμε...

οκτώ παραβιάσεις του ιρανικού εναερίου χώρου από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Εχουμε απευθύνει δύο επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας διαμαρτυρόμενοι κατά των παραβιάσεων και ζητώντας οι Ηνωμένες Πολιτείες να σεβασθούν την εδαφική μας κυριαρχία», δηλώνει ο Ραμίν Μεχμανπαράστ σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ο εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι το τελευταίο περιστατικό -το μόνο που έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής- σημειώθηκε την 1η Νοεμβρίου, όταν ένας μη επανδρωμένο αμερικανικό σκάφος παρακολούθησης MQ-1 δέχθηκε επίθεση από δύο ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη επάνω από τον Κόλπο.

 

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη της άνοιξαν πυρ την ώρα που το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιούσε αποστολή παρακολούθησης επάνω από τον σταθμό μεταφόρτωσης πετρελαίου στο νησί Χαργκ. Η Ουάσινγκτον είχε διαβεβαιώσει τότε ότι το αεροσκάφος πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο.

 

Η Τεχεράνη προειδοποιεί, στη διαμαρτυρία που κατέθεσε, «για αρνητικές συνέπειες κάθε προκλητικής ή επικίνδυνης ενέργειας, για την οποία είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

«Κάθε χώρα που θα παραβιάσει το έδαφός μας θα αντιμετωπίσει μία σφοδρή αντίδραση από το Ιράν», δήλωσε από την πλευρά του ο Μεχμανπαράστ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου