Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 28, 2012 12:26 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

 

 

Τρεις υπεύθυνοι της βιοτεχνίας ενδυμάτων στην Ντάκα πρωτεύουσα Μπανγκλαντές, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 110 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα μετά τις καταθέσεις εργατών, οι οποίοι τόνισαν...

ότι τους είχαν πει να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και πως οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές.

 

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας Tazreen Fashion, Ντελουάρ Χοσάιν συνελήφθη χθες Τρίτη και ανακρίνεται σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου στη βιομηχανική ζώνη Ασούλια, κοντά στη Ντάκα. Ο ίδιος ανακρίνεται για το θέμα των παραβιάσεων των κανονισμών οικοδόμησης. 

 

Το κτίριο που στεγαζόταν η βιοτεχνία είχε εννιά ορόφους, ενώ θα έπρεπε να έχει μόνο τρεις. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ντάκα Χαμπιμπούρ Ραχμάν οι συλληφθέντες είπαν στους πανικόβλητους εργάτες να παραμείνουν στο εσωτερικό του εργοστασίου γιατί δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. 

 

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Περισσότεροι από 1.000 εργάτες παγιδεύτηκαν στις φλόγες το βράδυ του Σαββάτου. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και πολλές γυναίκες.

 

 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου