Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

FW: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, December 27, 2012 3:43 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ

 


Το ενδεχόμενο να στηρίξει ένα ενιαίο κεντρώο ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές, το οποίο θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει στο σύμβολό του το δικό του όνομα εξετάζει ο Μάριο Μόντι, αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ενώ την...
ίδια ώρα ο προκάτοχός του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει το μπαράζ λεκτικών επθέσεων προς το πρόσωπο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού. Η φημολογία για τις προθέσεις του Μόντι ενισχύεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά των κεντρώων δυνάμεων που υποστηρίζουν το «πρόγραμμα Μόντι» τις τελευταίες ημέρες φέρονται να σημείωσαν άνοδο πλησιάζοντας το 20%, κατά πληροφορίες.

Μετά το χθεσινό μήνυμα του παραιτηθέντα τεχνοκράτη πρωθυπουγού προς τους Ιταλούς, μέσω Twitter, οι επαφές με το προφίλ του καθηγητή και υπηρεσιακού πλέον πρωθυπουργού στην εφαρμογή αυτή ξεπέρασαν τις 36.000.


Τα θετικά μηνύματα αυτά είναι πολύ πιθανό να ωθήσουν τον Μόντι να συμμετάσχει πιο άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, όμως θα πρέπει να διατηρήσει τις ισορροπίες αφού θα πρέπει να διατηρήσει τις αποστάσεις και την θεσμική αμεροληψία που του επιβάλλει ο ρόλος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε νέα του συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση RAI υποστήριξε ότι σε σχέση με τον Μόντι ο ίδιος είναι «υψηλότερου επιπέδου», εξ ου και ο ίδιος κατέβηκε στην πολιτική αρένα, ενώ ο νυν πρωθυπουργός αναγκάστηκε «να μιλήσει για κάθοδο στην πολιτική».


Ο Καβαλιέρε επανέλαβε ότι «η θεραπεία της κυβέρνησης κατά της κρίσης ήταν απόλυτα εσφαλμένη: όπως στο Μεσαίωνα, προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τους ασθενείς με συνεχείς αφαιμάξεις και στο τέλος πέθαιναν».


Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι επανήλθε από την πλευρά του στο θέμα της αμεροληψίας του Μόντι. «Τον σέβομαι απόλυτα. Περιμένω να δω, όμως, αν θα διατηρήσει ή όχι ίσες αποστάσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, διότι ακόμη δεν το έχει ξεκαθαρίσει», δήλωσε ο Μπερσάνι.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου