Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Tuesday, September 11, 2012 9:46 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ρεπορτάζ : Μαρία Νταλιάνη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Επί ποδός πολέμου είναι στην Κουμουνδούρου για τις αυριανές κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει στα Προπύλαια ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, εργαζόμενοι στους δήμους, ένστολοι, γιατροί και άλλες κοινωνικές ομάδες. Αν...
στην πορεία της Θεσσαλονίκης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα συνόδευαν 45 βουλευτές του κόμματός του, στα Προπύλαια εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ θα επιχειρηθεί να γίνει «επίδειξη δύναμης» στον δρόμο...

Η σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα φαίνεται και από τη νέα επιστολή που απέστειλαν προς τη ΓΣΕΕ οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κόμμα. Στην επιστολή που υπογράφουν περίπου διακόσια στελέχη εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών τίθεται ξανά το αίτημα για γενική απεργία και κινητοποιήσεις, ενώ παρόμοιο αίτημα διατυπώνει σταθερά και ο Περισσός. Η πανελλαδική-πανεργατική απεργία αποτελεί «στοίχημα» για την Κουμουνδούρου, ενώ στο παρασκήνιο δεν έχει εξαλειφθεί η υπόγεια κόντρα με το ΚΚΕ για το θέμα αυτό.

«ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ» ΠΡΟΦΙΛ. Στον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου το επόμενο ορόσημο μετά την αυριανή ημέρα, όπου θα αναδειχτεί το «κινηματικό» προφίλ του κόμματος και οι σχέσεις του με συνδικάτα και εργαζομένους, είναι η παρουσία του Αλ. Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.
Από τις συναντήσεις με φορείς την Παρασκευή έως την ομιλία του κ. Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, κεντρική επιδίωξη είναι η ανάδειξη του «κυβερνητικού» ή αλλιώς «προγραμματικού» ΣΥΡΙΖΑ, όπως το αποκαλούν τα στελέχη του. Δηλαδή η ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων που έχει και η ενίσχυση της εικόνας του κόμματος που είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς να προδίδουν τις ευρωσκεπτικιστικές απόψεις τους, κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο τομεάρχης Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης δήλωσαν χθες ότι «δεν αποτελεί πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ, όμως το νόμισμα δεν είναι εικόνισμα για να το προσκυνούν και να το λατρεύουν οι λαοί».
Την ανάγκη να εξειδικευτούν οι θέσεις του κόμματος σε όλο το φάσμα της πολιτικής, να υπάρξει ποσοτικοποίηση των οικονομικών θέσεων και πειστικές λύσεις πέραν της «κινηματικής φυσιογνωμίας» προβάλλει σταθερά η πλευρά των ευρωπαϊστών, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της ομάδας που εργάζεται για την επικαιροποίηση του προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη. Οπως δήλωσε μάλιστα πρόσφατα («Real News») ο κ. Δραγασάκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενώσει τα άκρα του για να γίνει η νέα μεγάλη Αριστερά που ζητά η εποχή μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου