Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΟΜΣΕΝ - ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ...

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Sunday, September 30, 2012 10:02 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΟΜΣΕΝ - ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ...

 

Στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα- Τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών και κυρίως  ο Πολ Τόμσεν φαίνεται ότι επιμένουν για απολύσεις στο δημόσιο, κάτι με το οποίο είναι κάθετα αντίθετος ο αρμόδιος υπουργός ...
Αντώνης Μανιτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η Τρόικα, αναμένεται να μην κάνει αποδεκτά τα διαρθρωτικά μέτρα που συμπληρώνουν το πακέτο των 11,5 δις ευρώ, αλλά και το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα ο Πολ Τόμσεν φέρεται να απαιτεί απολύσεις τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ.
Παράλληλα, πέρα από την Ρήτρα Απόκλισης, έγινε ήδη  ιδιαίτερη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων π.χ κλειστά επαγγέλματα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτά είναι πολύ πιθανό να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τα φώτα να στρέφονται μοιραία στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για τις ανατροπές που απαιτεί η Τρόικα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης δηλώνει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή της Κυριακής  ότι το μείζον είναι η αναδιάρθρωση και όχι η διάλυση και ότι δε σκοπεύει να κάνει τίποτα που θα θυσιάσει την αναδιάρθρωση χάριν μικροπολιτικών ιδεοληψιών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου