Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

FW: ΤΩΡΑ... ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ !

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Saturday, September 01, 2012 8:02 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΩΡΑ... ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ !

 

 

Γράφει ο Μανώλης Μαυρομμάτης

Δημοσιογράφος – πρ. Ευρωβουλευτής ΝΔ

(από το tovima.gr)

Είναι προφανές ότι, κρίση στην ευρωζώνη που ξεκίνησε και έκανε έντονη την παρουσία της από το τέλος του 2008 έως σήμερα, γίνεται ολοένα και πιο χαρακτηριστική, με την ύφεση στην Ελλάδα και τις... δονήσεις σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, μετά το πέρασμα από την Ιρλανδία.

Φαίνεται όμως, ότι το ΄΄ταρακούνημα΄΄ των τελευταίων εβδομάδων έγινε αισθητό και στη Γαλλία, όπου δημοσκόπηση δείχνει πτώση μέχρι και δεκαπέντε μονάδες του Φρανσουά Ολλάντ.

ΕΔΩ, λοιπόν και είκοσι περίπου ημέρες δόθηκε η εκκίνηση ενός Μαραθωνίου με πρωταγωνιστές –δρομείς τους Μόντι, Ραχόϊ, Ολλάντ, Μέρκελ, Μπαρόζο, Φαν Ρομπάϊ και Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να μη πάρει δραματικές διαστάσεις η κρίση στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και όλα αυτά μέσα σ΄ ένα κοινό πλαίσιο και στόχο: ΄΄Να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ’’. ΄΄ Ν’ αποφευχθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ της Ισπανίας και της Ιταλίας’’. ‘’ Ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της ΕΚΤ ο Μάρι Ντράγκι’’ και η Άνγκελα Μέρκελ να ‘’συμμαζέψει τους παράφωνους στη Γερμανία που κάνουν καθημερινά δηλώσεις σε βάρος, κυρίως, της Ελλάδας’’.

Την ίδια ώρα που η Καγκελάριος ανοίγει φτερά και πετά σε Καναδά και Κίνα, μαζί με εκατό (100)μεγαλοεπιχειρηματίες κλείνοντας συμφωνίες δισεκατομμυρίων με αποκορύφωμα, την πώληση μόνο στο Πεκίνο, 50 Airbus συνολικής αξίας 3,5 δις δολλαρίων μέσα σε μια ώρα!

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ των αναφορών όλων αυτών των συναντήσεων σε Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη και Βρυξέλλες είναι η Ελλάδα. Οι επαφές και συνομιλίες του Αντώνη Σαμαρά σε διεθνές επίπεδο, βρίσκονται ακόμα στον απόηχο της προσπάθειας εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

Και φυσικά, η ομοφωνία που κέρδισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τις δηλώσεις όλων ότι δηλαδή ‘’η Ελλάδα είναι στο Ευρώ και πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Γιατί διαφορετικά η καταστροφή για την ΕΕ θα ήταν αναπόφευκτη στο βαθμό που εξαρτάται από την έξοδο ή όχι, μιας χώρας από την Ευρωζώνη!΄΄.

 

Σε βάθος χρόνου και ενώ στην ΕΕ έχουν όλοι πλέον αντιληφθεί ότι, δεν είναι μόνο η Ελλάδα το πρόβλημα αλλά το σύνολό της Ενωμένης Ευρώπης, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα αναμφισβήτητα τα κέρδη του Έλληνα Πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι αλλά και εδώ συναντήσεων με Μπαρόζο, Γιούνκερ, καθώς και τον προγραμματισμένων με Φαν Ρομπάϊ, Μοσκοβισί, αλλά και Λαγκάρντ, Ντράγκι τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποτυπωθούν ξεκάθαρα οι ελπίδες και η αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου