Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

FW: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ...Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, February 25, 2013 9:37 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ...Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο απευθύνετε με επερώτησή του ο Γιάννης Μιχελάκης εντοπίζοντας...
την σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία από τα ύποπτα επιχειρηματικά παιχνίδια των... πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών!

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι ο....επιχειρηματικός πόλεμος στο χώρο του φαρμάκου προκαλεί ελλείψεις στην αγορά και συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αναφέρει στην επερώτησή του αναλυτικά τα εξής:

Γιάννης Μιχελάκης

·  Είναι γνωστό ότι η αισθητή μείωση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει συνοδευτεί από κρούσματα έλλειψης φαρμάκων στην αγορά και ταλαιπωρία των ασθενών.

·  Όμως σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» της 23ης Φεβρουαρίου, η κατάσταση στην αγορά  φαρμάκου επιτείνεται σε σημαντικό βαθμό με αφορμή επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται από κάποιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.

·  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελεί η αδυναμία των ελληνικών φαρμακαποθηκών να εξάγουν ακόμη και φάρμακα για ασθένειες, όπως η ελονοσία, οι οποίες έχουν εδώ και χρόνια σχεδόν εκλείψει στη χώρα μας.

Και συνεχίζει:

·  Επειδή ο επιχειρηματικός πόλεμος στο χώρο του φαρμάκου προκαλεί ελλείψεις στην αγορά και συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία,

·  Επειδή τα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών απειλούν ευθέως τη βιωσιμότητα τόσο των ελληνικών φαρμακαποθηκών, που απασχολούν 3.000 εργαζόμενους, όσο και των φαρμακείων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

·  Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;

·  Ποια μέτρα θα λάβετε για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς φαρμάκου και την καταπολέμηση κάθε ύποπτης επιχειρηματικής πρακτικής ;

 Ο ερωτών Βουλευτής

 Ιωάννης Μιχελάκης


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου