Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Οι 32 αυξησεις παρεμβάσεις που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση για το 2014 , όπως τις καταγράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

Οι 32 αυξησεις παρεμβάσεις που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση για το 2014 , όπως τις καταγράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: 

1. Νέες αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ 
2. Αύξηση τιμής εισιτηρίων ΟΣΕ και Προαστιακού 
3. Αύξηση τιμής εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών 
4. Διατήρηση έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμα τρία χρόνια 
5. Η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011 πήρε παράταση έως και τα εισοδήματα του 2016 
6. Αύξηση τελών κυκλοφορίας 
7. Φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα πάνω από 1929 κ.ε. 
8. Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων 
9. Κατάργηση της ισχύουσας κλίμακας στο φόρο εισοδήματος. Η νέα κλίμακα θα ισχύει από το 2014 και προβλέπει μόνο τρία κλιμάκια για μισθωτούς και συνταξιούχους 
10. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάσταση με έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ 
11. Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, ασφάλιστρα και δίδακτρα φροντιστηρίων 
12. Αλλαγή κλίμακας φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ ενώ δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. 
13. Νέος φόρος ακινήτων που θα ενσωματώνει το χαράτσι και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα πρέπει να φέρει στα ταμεία 2,9 δισ ευρώ 
14. Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό 
15. Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου 
16. Αύξηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στη νησιά 
17. Κατάργηση της έκπτωσης από ιατρικές δαπάνες 
18. Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις 
19. Περικοπές στα εφάπαξ 
20. Απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων 
21. Διαθεσιμότητα όσων υπαλλήλων δεν εντάχθηκαν στο μέτρο το 2013 
22. Περικοπή φαρμακευτικής δαπάνης 
23. Περικοπή δαπάνης για ιδιωτικά θεραπευτήρια 
24. Μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από το 23% 
25. Συγχωνεύσεις σχολείων 
26. Συγχωνεύσεις εφοριών 
27. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων 
28. Διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης Ταμείων όπως ο ΟΑΕΕ 
29. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς 
30. Περαιτέρω περικοπή δημόσιων επενδύσεων, ακόμη και αναδρομικά απο το 2013 
31. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα 
32. Απελευθέρωση πλειστηριασμών

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα blogs45 των Ομάδων Google.
 
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση blogs45+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/groups/opt_out.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

FW: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:19 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Την αναβολή της δίκης του πρώην δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για το θέμα της υπεξαίρεσης, πρότεινε, πριν από λίγο, ο εισαγγελέας, όπως και να οριστεί η δίκη μέσα στο επόμενο δίμηνο, αναφέρει το seleo.gr. Ο...
εισαγγελέας πρότεινε την αναβολή της δίκης για τις 16 Ιανουαρίου, σεβόμενος, όπως είπε, το δικαίωμα των κατηγορουμένων να επιλέξουν τον συνήγορο τους και δεδομένου ότι ο δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) δεν έδωσε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παραστούν στη δίκη.


View article...

FW: ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:12 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Η κόντρα μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Υγείας ξέφυγε από το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης και πέρασε σε προσωπικό επίπεδο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς...
εκατέρωθεν.
Όλα ξεκίνησαν από μια αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη επαγγελματική σχέση που διατηρούσε ο υπουργός με το χώρο του βιβλίου και των τηλεπωλήσεων. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πηγαίνει κρυφά και μαγνητοσκοπεί εκπομπές τηλεπωλήσεων στις οποίες στην συνέχεια βάζει το σήμα «Ε» της επανάληψης.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως τα σημαντικά προβλήματα «δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με αστεϊσμούς από ανθρώπους που στον ελεύθερό τους χρόνο πηγαίνουν κρυφά στα τηλεοπτικά στούντιο για να κάνουν γυρίσματα τηλεπωλήσεων βιβλίων, τα οποία τα παρουσιάζουν σε κανάλια με το "Ε", δήθεν ότι είναι επανάληψη, ενώ έχουν υπουργικούς θώκους».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε το γάντι και απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πειράχτηκε επειδή δεν είχε τα ίδια υψηλά ποσοστά τηλεθέασης με τον ίδιο σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι θλίβεται «με την κατάντια» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του πρότεινε να βγάλει τα πρώτα του λεφτά με ιδρώτα στη ζωή του πουλώντας ένα βράδυ βιβλία σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι του λείπει η προηγούμενη δουλειά του, «οι εκπομπές μου», όπως είπε χαρακτηριστικά, στις οποίες δεν μπορεί ακόμη να επιστρέψει... «Θα επιστρέψω στην εργασία μου, όταν ολοκληρωθούν τα καθήκοντά μου ως υπουργού», είπε.
Κατέληξε λέγοντας: «Το ύφος της κριτικής και η εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ακόμη και για τον κ. Τσίπρα, χαμηλό επίπεδο».


View article...

FW: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΛΙ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:40 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΛΙ...

 

Στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας, του ΟΗΕ και του Μάλι πραγματοποιούν κοινή επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας, μία ημέρα μετά τον θάνατο δύο κυανοκράνων από το Τσαντ σε επίθεση αυτοκτονίας...

Η επιχείρηση έχει ως στόχους συγκεκριμένες περιοχές στο βόρειο Μάλι και θα διαρκέσει «όσο χρειαστεί», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού του Μάλι.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού, η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν τη βομβιστική επίθεση στην Τεσαλίτ την Τετάρτη.
«Ο σκοπός μας δεν έχει αλλάξει, πιέζουμε τους τρομοκράτες για να φέρουμε σταθερότητα στη χώρα» δήλωσε ο συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν.
Η Γαλλία διατηρεί 3.200 στρατιώτες στη χώρα, μετά την επέμβασή της τον Ιανουάριο (επιχείρηση Serval).
Το Παρίσι σχεδιάζει μείωση του αριθμού τους στους 1.000 μέχρι τον Φεβρουάριο, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί εν μέρει από την εξέλιξη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ.
Πηγή: Reuters


View article...

FW: ΤΟΝ... ΦΕΥΓΟΥΝ;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:46 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΟΝ... ΦΕΥΓΟΥΝ;

 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"
Παίζει πράγματι το σενάριο να απομακρυνθεί ο Πρετεντέρης από το Mega λόγω χαμηλής τηλεθέασης της εκπομπής του, ειδικά απέναντι στον κυριότερο ανταγωνιστή που είναι ο Χατζηνικολάου με το "enikos"; Παίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά". Θα...
έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο, όπως όλα δείχνουν...


View article...

FW: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:43 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ...

 

Τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη ζήτησε...
ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος από το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.
Η εντολή του Αντώνη Σαμαρά δίνεται ενώ παραμένει ο αναβρασμός στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, με αιχμή το μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων για οκτώ Πανεπιστήμια.
Μάλιστα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεχίσουν για όγδοη συνεχή εβδομάδα την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ εκκρεμεί η απόφαση των υπαλλήλων του ΕΜΠ.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΚΟ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:41 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΚΟ''...

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Υγείας για την «προκλητική, αναίτια και σκανδαλώδη» έφοδο της Αστυνομίας σε Κοινωνικό Ιατρείο και  γραφεία ανθρωπιστικής οργάνωσης κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης...

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής, «στις 24/10/2013, η Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και αργότερα στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ‘Γιατροί του Κόσμου’». Οι έφοδοι αυτές, συνεχίζει ο βουλευτής, έγιναν σύμφωνα με την Αστυνομία μετά από καταγγελίες για «διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».
«Οι έρευνες, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, δεν είχαν κανένα εύρημα. Είναι γνωστό πως αμφότερες οι κοινωνικές δομές που στοχοποιήθηκαν, είναι καταξιωμένες και αφοσιωμένες στο σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης, εκφράζοντας την απορία του για τη «στοχοποίηση» κοινωνικών πρωτοβουλίες για την ανακούφιση «των πολλαπλασιαζόμενων θυμάτων των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τέλος από τους δύο υπουργούς να διευκρινίσουν με τίνος απόφαση και εντολή πραγματοποιήθηκαν οι έφοδοι καθώς και εάν «με δεδομένο το (απόλυτα αναμενόμενο άλλωστε) φιάσκο της επιχείρησης, θα αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για την αναίτια και προκλητική αυτή ενέργεια».
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:37 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ''...

 

«Είμαστε η πλουσιότερη ήπειρος του πλανήτη. Σίγουρα μπορούμε περισσότερα αν δουλέψουμε μαζί, αν ψάξουμε να βρούμε λύσεις κι αν μαζί αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας ...
για το ζήτημα της μετανάστευσης στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Λαμπεντούζα έχει γίνει σύμβολο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, σημείωσε ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποτελέσει και σημείο καμπής για την πολιτική αυτή. Στη συνέχεια, ζήτησε περισσότερη στήριξη για τις μεσογειακές χώρες, από τις οποίες εισέρχονται οι περισσότεροι λαθρομετανάστες αλλά και γενικότερα περισσότερη συνεργασία, αλληλεγγύη και ευελιξία στη μεταναστευτική πολιτική.
«Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα τελευταία 20 χρόνια τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κι άλλους θανάτους» δήλωσε, μεταφέροντας την απογοήτευση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρνηση των κρατών μελών να επιτρέψουν κάποια ευελιξία στην πολιτική ασύλου.
«Οφείλουμε να στηρίξουμε τις μεσογειακές χώρες στην υποδοχή των προσφύγων και να οργανώσουμε μια δίκαιη κατανομή τους μεταξύ των κρατών μελών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για θέμα αλληλεγγύης, που θα έπρεπε να κυριαρχεί στις εργασίες, αλλά αντ’αυτού τοποθετήθηκε στο τέλος του προγράμματος της Συνόδου.
Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η Ευρώπη πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να βοηθήσει εκείνους που κινδυνεύουν στη θάλασσα αλλά και ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: EINAI Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:24 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: EINAI Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1;

 

Από το : enimerosi24.gr
Αν και η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι πολύ νωρίς για να δοθεί, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το κανάλι της οικογένειας Κυριακού έως τώρα τουλάχιστον, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και πολύ συχνά στα νούμερα...
τηλεθέασης! Πριν όμως τολμήσει κανείς να πάρει θέση, οφείλει να επιδείξει υπομονή μέχρι να βγει και το πρόγραμμα του MEGA που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά σημάδια που προκύπτουν από την ανάλυση των αριθμών τηλεθέασης, τα οποία δείχνουν σαφώς έναν «αέρα» νίκης για τον ΑΝΤ1. Για παράδειγμα η πρωινή ζώνη, με τον Γιώργο Παπαδάκη και στη συνέχεια με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, μονοπωλείται σταθερά από το κανάλι του Αμαρουσίου, χωρίς μάλιστα να απειλείται! Δυνατά «παίζει» και στην απογευματινή ζώνη με την καθημερινή σειρά «Μπρούσκο», αλλά και το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη που αρκετά βράδια προηγείται του ανταγωνισμού. Επιπλέον, οι πρεμιέρες των νέων προγραμμάτων αυτή την εβδομάδα στη ζώνη, 9:00 με 1:00 τη νύχτα κατέγραψαν υψηλές τηλεθεάσεις με πρώτον και καλύτερο τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Θέμο Αναστασιάδη! Ενώ ακολουθεί την προσεχή Δευτέρα η πρεμιέρα των «Ράδιο αρβύλα».

Είναι προφανές ότι αν τα προγράμματα του καναλιού συνεχίσουν με την ίδια δυναμική ή καταφέρουν να αντισταθούν στη δυναμική που ενδεχομένως επιδείξουν τα νέα προγράμματα του MEGA, όντως θα μιλάμε – μετά από πολλά χρόνια – για την χρονιά του ΑΝΤ1, που κατάφερε με περιορισμένα budget να χτίσει ένα ισχυρό πρόγραμμα για να τον οδηγήσει στην πρώτη θέση! Το τελευταίο, φαίνεται να είναι και το «μυστικό» της επιτυχίας του καναλιού τη φετινή σεζόν. Δηλαδή, η διοίκηση του σταθμού κατάφερε παρά τους ακραίους περιορισμούς που επιβάλει η κρίση, να κινηθεί ευέλικτα και να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που είχε στη διάθεσή της για να δημιουργήσει νέα προγράμματα που θα κάνουν συντροφιά στον κόσμο που κάθεται σπίτι. Εν προκειμένω η λέξη «συντροφιά» είναι η λέξη κλειδί που απαντά και στην επιτυχία που γνωρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή το κανάλι. Διότι ο κόσμος που είναι αναγκασμένος – λόγω κρίσης, να μένει σπίτι, αποζητά τη συντροφιά της τηλεόρασης… που με τα προγράμματά της τον «ξεγελά» πως κάτι συμβαίνει ή κάτι κινείται! Και οι εκπομπές με τις οποίες έχει γεμίσει την βραδινή του ζώνη το κανάλι, αφενός δεν κοστίζουν και αφετέρου επιτυγχάνουν αυτόν τον σκοπό!

Με άλλα λόγια, η διοίκηση του σταθμού αντελήφθη έγκαιρα ότι μπορεί να δώσει νέο πρόγραμμα στους τηλεθεατές, προσδοκώντας υψηλές τηλεθεάσεις, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα! Το είδαμε στο «Dancing» που υπολείπεται σε χλιδή σε σχέση με το παρελθόν, όχι όμως και σε νούμερα τηλεθέασης, αλλά και στις χαμηλού κόστους παραγωγές, «Τα καρντάσιανς», της Ναταλίας Γερμανού, τα παιχνίδια του Λιανού, Πούμπουρα κ.ά.


View article...

FW: ''Η NSA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 35 ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:15 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''Η NSA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 35 ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ''...

 

Νέες αποκαλύψεις όσον αφορά στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ευρωπαίων πολιτικών και πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ φέρνει στο φως η βρετανική ...
εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο που παρέδωσε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουντεν, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η NSA ενθαρρύνει αξιωματούχους φορέων και υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης να μοιράζονται τις λίστες επαφών τους, έτσι ώστε να προστίθενται τηλεφωνικοί αριθμοί ξένων πολιτικών στα συστήματα παρακολούθησής της.
Όπως αναφέρεται, σε μια περίπτωση, ένας αμερικανός αξιωματούχος (ο οποίος δεν κατονομάζεται) παρέδωσε στην NSA πάνω από 200 αριθμούς τηλεφώνων, στους οποίους περιλαμβάνονταν και αυτοί των 35 ξένων ηγετών.
Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: KAI OMΕΛΕΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ!

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:11 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: KAI OMΕΛΕΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ!

 

Γράφει ο "Ενημερωτικός"
Μπορεί η γνωστή παροιμία να λέει ότι αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν φτιάχνεις, αλλά φαίνεται ότι στην περίπτωση που ακολουθεί, δεν βρήκε και τόσο μεγάλη εφαρμογή. Και ομελέτα έφτιαξε και...
αυγά δεν έσπασε (
εδώ)...


View article...

FW: ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:01 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν την Πέμπτη μεταξύ κούρδων μαχητών και τζιχαντιστών για τον έλεγχο πόλης η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

«Οι συγκρούσεις άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα,  την ώρα που οι Κούρδοι προχωρούσαν προς την Αλιαρουμπιέ, πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και άλλες ομάδες τζιχαντιστών και διήρκεσαν 12 ώρες», διευκρίνισε το παρατηρητήριο.
«Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταλάβουν δύο χωριά που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, όμως θα τους είναι δύσκολο να ελέγξουν την Αλιαρουμπιέ γιατί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε έχει συγκεντρώσει στην περιοχή πολλούς μαχητές», σημείωσε ο διευθυντής της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Τόσο για τους Κούρδους όσο και για τους τζιχαντιστές είναι ζωτικής σημασίας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, διότι αποτελούν σημεία διέλευσης για ανθρώπους και πυρομαχικά. Οι σύροι Κούρδοι βρίσκονται σε επαφή με την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν και οι τζιχαντιστές με σουνίτες αντάρτες στο Ιράκ.
Εδώ και πολλούς μήνες σημειώνονται μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των Κούρδων για τον έλεγχο της βορειοανατολικής Συρίας, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο και όπου βρίσκονται πολλές σιταποθήκες.
Επίθεση με παγιδευμένο όχημα στη Χομς
Στο μεταξύ, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη νότια Χομς προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ 43 ακόμη τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
«Μια τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Αλ Νούζα της Χομς προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 43 ακόμη, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη συνοικία ζουν κυρίως αλαουίτες, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει και ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο στρατός ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Χομς, ενώ οι αντάρτες βρίσκονται οχυρωμένοι στο κέντρο της πόλης.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: DAILY MAIL : ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΛΜΠΙΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:53 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: DAILY MAIL : ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΛΜΠΙΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ

 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΗΓΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
Η υπόθεση της μικρής «Μαρίας» που βρέθηκε στον καταυλισμόDaily Mail αναφέρεται στους φερόμενους ως...
βιολογικούς γονείς της «Μαρίας», τη βουλγάρα Ρομά Σάσα Ρούσεβα και το σύζυγό της Ατανά Ρούσεφ, οι οποίοι έχουν συλληφθεί από την ΕΛΑΣ.
των Ρομά στα Φάρσαλα συνεχίζει να απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η βρετανική εφημερίδα
«Γονίδιο αλμπίνο στην οικογένεια της Μαρίας»
Το ζευγάρι δήλωσε τη γέννηση ενός παιδιού πέντε χρόνια πριν σε νοσοκομείο που απέχει μία ώρα από τον καταυλισμό, όπου βρέθηκε στις 16 οκτωβρίου το κοριτσάκι.
Φωτογραφίες από το βουλγαρικό χωριό δείχνει τη φερόμενη ως βιολογική οικογένεια της Μαρίας να διαμένει σε παρόμοιο καταυλισμό και να έχει κι άλλα παιδιά, που φέρουν όμοια χαρακτηριστικά με της Μαρίας, όπως γαλάζια μάτια και ξανθά μαλλιά.
Δύο από αυτά πιστεύεται ότι είναι αλμπίνο. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο Ατανά Ρούσεφ, έχει ένα γονίδιο αλμπίνου στην οικογένεια του, το οποίο μπορεί να ευθύνεται για τα ξανθά μαλλιά της Μαρίας και την λευκή της επιδερμίδα, αλλά και 5 άλλων παιδιών της οικογένειας που είναι επίσης ξανθά και της μοιάζουν αρκετά».
Η βρετανική εφημερίδα είδε αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης, το οποίο έλεγε ότι η Ρούσεβα γέννησε ένα κοριτσάκι στις 31 Ιανουαρίου 2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το έγγραφο αυτό δεν δίνει όνομα παιδιού- το οποίο δεν έχει βαπτιστεί ακόμη- αλλά η ημερομηνία γέννησης ταιριάζει με αυτή που έδωσαν οι προφυλακισμένοι Σαλής και Δημοπούλου, το ζευγάρι που είχε στον καταυλισμό τη μικρή «Μαρία».
Η Ρούσεβα τώρα περιμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ξανθό κορίτσι είναι το παιδί της.


View article...

FW: ANOIΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΛΙΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:31 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ANOIΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΛΙΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ...

 

Την υπόθεση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚάν ανοίγει εκ νέου η Πορτογαλία, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, μετά από επανεξέταση των νέων στοιχείων για την υπόθεση...

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Radiotelevisao Portuguesa μετέδωσε την Πέμπτη ότι η πορτογαλική δικαιοσύνη αποφάσισε να ανοίξει ξανά την υπόθεση της Μαντλίν, λόγω «νέων ενδείξεων», μολονότι δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.
Η υπόθεση είχε κλείσει το 2008, καθώς οι πορτογαλικές αρχές αδυνατούσαν να στοιχειοθετήσουν την διάπραξη εγκλήματος στην υπόθεση.

Η Μαντλίν ΜακΚάν είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών με την οικογένειά της στην περιοχή Αλγκάρβε της νότιας Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007, λίγο πριν να συμπληρώσει τα τέσσερά της χρόνια. Ομάδα ερευνητών από το Πόρτο της βόρειας Πορτογαλίας είχαν αρχίσει την επανεξέταση στοιχείων εδώ και περίπου δύο χρόνια.
Η βρετανική αστυνομία συνεχίζει ακόμη τις έρευνες στους φακέλους για την υπόθεση στην Πορτογαλία και δηλώνει ότι πρόσφατα ανοίχθηκαν νέες δίοδοι στην έρευνα.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ''O ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΟΜΙΖΕI ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:23 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''O ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΟΜΙΖΕI ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ''...

 

Με ένα σαρκαστικό σχόλιο απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις κατηγορίες που αποδίδει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά ...
με το ζήτημα των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τον προκαλεί για τις όποιες απαντήσεις να τον αντιμετωπίσει στη Βουλή.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε με νέο ενημερωτικό σημείωμά του, ότι θα επιμείνει στην πρότασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «κάλυψη», από τον πρωθυπουργό, του Ευ. Βενιζέλου στο θέμα των υποβρυχίων, μέσω της προγραμματικής συμφωνίας.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «υποβρύχια αναστάτωση στην κυβέρνηση», λόγω της οποίας όπως είπε, «αναγκάστηκαν να μας φέρουν από το πουθενά και μια προγραμματική συμφωνία ανέκδοτο 43 σημείων».
«Αυτό το υποβρύχιο άγχος του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες». «Ένας είναι ο τρόπος: να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος» τόνιζε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας.
Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωση από το γραφείο του ΠΑΣΟΚ το οποίο έκανε λόγο για «χυδαίες αναφορές» από μέρους του κ. Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας μην έχοντας τίποτα να πει επί της ουσίας για την προοπτική της χώρας νομίζει δυστυχώς ότι μπορεί να ασχολείται με το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού με το βαθμό σοβαρότητας που αντιστοιχεί  στο «υποβρύχιο» γλυκό  βανίλια.
Για τις συκοφαντίες που ανεπίγνωστα επαναλαμβάνει,ας έλθει στη Βουλή να πάρει την απάντηση που του πρέπει. Ας μη πει όμως ότι δεν τον προειδοποιήσαμε» καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.
Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του για εξεταστική επιτροπή
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει και σήμερα, με νέο ενημερωτικό σημείωμά του, ότι θα επιμείνει στην πρότασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τονίζει (απαντώντας σε σχετικό σχόλιο τηλεοπτικού δικτύου ότι έγινε εξεταστική για τον Ευ. Βενιζέλο και τα υποβρύχια και δεν βρέθηκε τίποτε) ότι η εξεταστική αφορούσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και όχι τον κ. Βενιζέλο, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αλήθεια είναι ότι:

«Στις 28/4/2011 συνεδρίασε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισε τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη, μόνον του Τσοχατζόπουλου σχετικά με τα υποβρύχια. Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή έγινε για να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες όλων των υπουργών (και όχι μόνο του Τσοχατζόπουλου) μέχρι το 2009. Ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να διαχωριστεί η εξέταση και να γίνει προκαταρκτική για τον Τσοχατζόπουλο και να παραπεμφθεί το θέμα της εξέτασης των άλλων υπουργών στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών και Συμβάσεων, δεν έχει χαρακτήρα εξεταστικής ή προανακριτικής. Της δόθηκε με τροποποίηση των διατάξεων του κανονισμού της βουλής, στις 16.5.11, η "εξουσία συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων". Όπως είχε πει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπόλαρης στη συνεδρίαση (28/4/11) "το όλο χρονικό διάστημα (δηλαδή από το 2000-2009) θα εξεταστεί από την ειδική επιτροπή που έχει η Βουλή για τους εξοπλισμούς, έτσι ώστε, εάν από εκεί προκύψουν στοιχεία για άλλους υπουργούς ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων, να έρθουν στην προκαταρκτική επιτροπή, η οποία προτείνουμε να συσταθεί σήμερα". Ο εισηγητής μας Θ. Δρίτσας, πολύ σωστά είχε υποστηρίξει τότε ότι "αυτή η πρόταση για απευθείας σύσταση διενέργειας προκαταρτικής εξέτασης... για τυχόν ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου…. είναι μια πρόταση συγκάλυψης. ….Και είναι και αντίθετο με την πρόταση της εισαγγελίας, η οποία μιλάει για διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του κ. Τσοχατζόπουλου και όλων των άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ και των κυβερνήσεων. Πώς είναι δυνατόν να περιορίζεται αυτή η επιλογή αυτήν τη στιγμή; Πώς μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική διερεύνηση; Ένας άνθρωπος τα έκανε όλα αυτά;"».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο αυτές επιτροπές «δεν έγιναν παράλληλα, όπως ήταν αρχικά δηλωμένο, αλλά η Προανακριτική για τον Τσοχατζόπουλο ολοκλήρωσε τις εργασίες της, παραπέμποντάς τον και παρέδωσε πόρισμα στις 6 Ιουνίου του 2011, ενώ η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών και Συμβάσεων, ξεκίνησε τις εργασίες της στις 6 Ιουλίου 2011 (ένα μήνα μετά) και δεν βρήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, καμία ποινική ευθύνη για κανένα υπουργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την επιτροπή κλήθηκαν ως μάρτυρες μόνον οι πρώην υπουργοί άμυνας Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλος, και Μεϊμαράκης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κλήθηκε ως μάρτυρας, αλλά, κλήθηκε απλά για να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής».

Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: MEIΩΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:19 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: MEIΩΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

 

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό ...
υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στις 350.000, από 362.000 την εβδομάδα που προηγήθηκε, και ήταν περισσότερες από αυτές των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 340.000 νέες αιτήσεις .


View article...

FW: Η EMIRATES ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ 70 ΕΚ. ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟ 2020...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:37 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η EMIRATES ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ 70 ΕΚ. ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟ 2020...

 

Περίπου 70 εκατομμύρια επιβάτες εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί το 2020 η Emirates, η οποία, μαζί με τους συνεργάτες της στο Ντουμπάι, έχει ήδη αναπτύξει σχετικά σχέδια προκειμένου να εξασφαλίσει την κατασκευή των σωστών υποδομών που ...
θα υποστηρίξουν και θα επωφεληθούν αυτής της ανάπτυξης.
Τα σχέδια ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας, Τιμ Κλαρκ, σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (Bureau International des Expositions, ΒΙΕ), που επισκέφθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να λάβουν την τελική τους απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη του 2020 World Expo. Το Ντουμπάι είναι μεταξύ των πόλεων που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωσή του.
«Μέχρι το 2020, θα διαθέτουμε περισσότερα από 250 αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν περίπου 70 εκατομμύρια επιβάτες σε έξι ηπείρους. Αυτό θα μας καταστήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη ως προς τη διεθνή επιβατική κίνηση», δήλωσε ο κ. Κλαρκ.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

FW: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΓΔΜ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:33 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΓΔΜ...

 

Χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, είχε στη Νέα Υόρκη, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα ...
του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Αύριο το πρωί (τοπική ώρα), κ. Νίμιτς θα έχει κοινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δυο χωρών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση για τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, τόνισε ότι «μια λύση στο αποκαλούμενο ζήτημα της ονομασίας είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων».
Επίσης, επισήμανε ότι ο Γενικός Γραμματέας ελπίζει ειλικρινά ότι οι συζητήσεις αυτές θα προετοιμάσουν το έδαφος για σοβαρές διαπραγματεύσεις με στόχο την εξεύρεση «αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας», όπως είπε.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

FW: ''H YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''H YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

 

Τη θέση ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν «προκάλεσε πανικό στην υποτελή στα κελεύσματα του Βερολίνου συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου» διατυπώνει η Κουμουνδούρου...

Σε εκτενές ενημερωτικό του σημείωμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα είναι τιμητική για την Ελλάδα και για όλη την ελληνική Αριστερά και πως ανέτρεψε την πολιτική στρατηγική και τον προεκλογικό σχεδιασμό της Ν.Δ..
Όπως αναφέρει, η υποψηφιότητα «είναι ταυτόχρονα και μια πράξη πολιτικής αλληλεγγύης της ευρωπαϊκής Αριστεράς προς τον ελληνικό λαό και συνιστά μια επιλογή της προοδευτικής Ευρώπης για την πραγματική Ευρώπη, για την Ευρώπη των αξιών του Διαφωτισμού και των αρχών της Δημοκρατίας».
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιλογή «υψηλού συμβολισμού, αλλά και ουσίας και προοπτικής», συμπληρώνοντας ότι αποτελεί πολιτική και ηθική δικαίωση για το κόμμα, αλλά και «την καλύτερη απάντηση στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στον ευρωπαϊκό Νότο από τον Βορρά».
«Στις ευρωεκλογές που έρχονται η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της λιτότητας που διαλύει τις οικονομίες του Νότου και απειλεί τη συνοχή της ευρωζώνης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως η αποφασιστική «αριστερή στροφή» αποτελεί το μοναδικό και ισχυρό αντίβαρο στην δεξιά διολίσθηση της Ευρώπης, με δεδομένη την ήττα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και τη συνολική υποχώρηση των σοσιαλιστικών και εργατικών κομμάτων.
Απαντώντας στις επικρίσεις της Ν.Δ. η Κουμονδούρου σημειώνει ότι «οι παιδαριώδεις και καταγέλαστοι ισχυρισμοί, που, προσπαθούν να εξάγουν στην Ευρώπη, την απαξιωμένη και στην Ελλάδα “θεωρία των δύο άκρων”, προσβάλλουν την κοινή λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Γιατί κατασυκοφαντούν πλέον, όχι μόνον τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προσωπικότητες γνωστές στον ελληνικό λαό, αξιόπιστες και εδραιωμένες στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, όπως ο Όσκαρ Λαφονταίν και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Δεν τους πιστεύει, πλέον, ούτε ο πιο πιστός ψηφοφόρος τους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ονομαστική αναφορά στον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και στην εκπρόσωπο του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου, οι οποίοι είχαν κατακρίνει έντονα με δημόσιες δηλώσεις την επιλογή της υποψηφιότητας Τσίπρα.
Όπως αναφέρει, με έκδηλο τον πανικό τους και λειτουργώντας καθ' υπόδειξη του πολιτικά χρεοκοπημένου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισαν «εξτρεμιστικά» και «περιθωριακά» τα κόμματα που συγκροτούν το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Στη συνέχεια απαριθμεί δημοσκοπικά ποσοστά αριστερών κομμάτων της Ε.Ε.:

  • Στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβρη, το Die Linke αναδείχθηκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,6%. Μετεκλογικά καταγράφει ανοδική τάση. Συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και είναι πλέον ο αναγκαίος και αναντικατάστατος πολιτικός εταίρος σε μια οποιαδήποτε μελλοντική, εναλλακτική κυβερνητική λύση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
  • Στην Τσεχία, το ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας, το οποίο είναι παρατηρητής στο ΚΕΑ, σε πρόσφατη δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό της τάξης του 18% και έρχεται δεύτερο κόμμα.
  • Στην Ισπανία, σε δημοσκόπηση της Invymark με το Λαϊκό Κόμμα στο 27,2% και τους Σοσιαλιστές στο 23,4%, τα ποσοστά της Ενωμένης Αριστεράς φθάνουν στο 14,8%.
  • Στην Πορτογαλία σε δημοσκόπηση της Eurosondagem το Μπλόκο της Αριστεράς (BE) συγκεντρώνει 5,9%.                                                                                                                   Πηγή : naftemporiki.gr
     


View article...

FW: ΚΑΤΑ 684,4% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 1:06 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΑΤΑ 684,4% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Αύξηση κατά 684,4% σημειώθηκε στον φόρο της ακίνητης περιουσίας μέσα σε πέντε χρόνια καθώς το 2014 το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να βεβαιώσει φόρους ύψους 3,6 δισ ευρώ στους φορολογουμένους, όταν το...
2009 οι φόροι στην περιουσία δεν ξεπερνούσαν τα 526 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή" και τα οποία δείχνουν τις τεράστιες επιβαρύνσεις των ακινήτων τα τελευταία χρόνια:
*Το 2009 καταβλήθηκαν 526 εκατ. ευρώ
*Το 2010 εισπράχθηκαν 487 εκατ. ευρώ
*Το 2011 οι εισπράξεις ανήλθαν σε 1,17 δισ ευρώ
*Το 2012 οι εισπράξεις εκτοξεύθηκαν στα 2,75 δισ ευρώ
*Το 2013 υπολογίζεται να εισπραχθούν 2,75 δισ ευρώ
*Το 2014 εκτιμάται ότι θα εισέλθουν στον κρατικό κορβανά 2,9 δισ ευρώ… ενώ άλλα 700 εκατ., απ' τα συνολικά 3,6 δισ ευρώ που είναι ο υπολογισμένος στόχος, το υπουργείο εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να τα εισπράξει ομολογώντας ότι η φορολογική λαίλαπα έχει οδηγήσει πολλούς φορολογουμένους σε αδυναμία πληρωμών.
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014 θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Θα επιβληθεί χωρίς αφορολόγητο όριο σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, στα εντός σχεδίου οικόπεδα και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης.


View article...

FW: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 4/11 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΡΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ''ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 8:18 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 4/11 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΡΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ''ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ...

 

Σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 4 Νοεμβρίου, οπότε και αρχίζει η δίκη του για ηθική αυτουργία σε δολοφονική βία, καλούν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, ...
Μοχάμεντ Μόρσι, εντείνοντας τις ανησυχίες για νέο κύκλο αιματηρής αντιπαράθεσης στην αραβική χώρα. Η δίκη αναμένεται να οξύνει την ένταση μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της στηριζόμενης από τις ένοπλες δυνάμεις κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε ανατρέψει τον κ. Μόρσι στις 3 Ιουλίου, μετά από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην προεδρία του, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα οδικό χάρτη ο οποίος, σύμφωνα με το στρατό, θα οδηγήσει σε «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Οι υποστηρικτές του ισλαμιστή πρώην προέδρου, ο οποίος εξελέγη στις πρώτες θεωρούμενες ως πλήρως ελεύθερες εκλογές στην ιστορία της Αιγύπτου, θεωρούν την αποπομπή του πραξικόπημα, σημειώνοντας ότι αποτελεί πισωγύρισμα στην περίοδο πριν από την εξέγερση εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011. «Η Συμμαχία σημειώνει ότι οι πραξικοπηματίες θα προσπαθήσουν να δαμάσουν τη θέληση του λαού και της επανάστασης δικάζοντας τον Δρ. Μόρσι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του στις 4 Νοεμβρίου», αναφέρει η οργάνωση – ομπρέλα κατά του νέου καθεστώτος στην οποία πρωτοστατεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα. «Καλούμε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους στην Αίγυπτο και στο εξωτερικό να σταθούν δίπλα στη θέληση της επανάστασης ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα, με όλες τις δραστηριότητες – όπως μέχρι σήμερα – να διατηρούνται σε ειρηνικά πλαίσια τα οποία συνάδουν με τις μεθόδους και τη στρατηγική μας», καταλήγει η ανακοίνωση. Αιγύπτιος δικαστικός έχει δηλώσει ότι ο κ. Μόρσι και άλλα στελέχη της Αδελφότητας κατηγορούνται για «ηθική αυτουργία σε δολοφονίες και βασανιστήρια κατά διαδηλωτών μπροστά από το προεδρικό μέγαρο Ετιχαντέγια». Οι κατηγορίες αφορούν το θάνατο περίπου 12 διαδηλωτών σε συγκρούσεις έξω από το προεδρικό μέγαρο τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από την έκδοση διατάγματος από πλευράς του κ. Μόρσι με το οποίο ενίσχυε τις αρμοδιότητές του ως προέδρου.
Πηγή: Reuters


View article...