Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

FW: Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, August 13, 2013 12:29 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ...

 

Η αιγυπτιακή αστυνομία αναμένεται να αρχίσει να αναλαμβάνει δράση εναντίον των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι...
που είναι συγκεντρωμένοι σε καταυλισμούς διαμαρτυρίας στο Κάιρο, προειδοποιήσαν πηγές ασφαλείας και της κυβέρνησης.
«Στρατεύματα κρατικής ασφάλειας θα αναπτυχθούν γύρω από τα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι καθιστικές διαμαρτυρίες έως την αυγή κατά την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν τελικά σε μία διάλυση», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας και πρόσθεσε πως το πρώτο βήμα θα είναι να περικυκλώσουν τους καταυλισμούς.
Μια άλλη πηγή ασφαλείας δήλωσε πως η απόφαση να αναληφθεί δράση, αμέσως μετά τους εορτασμούς της λήξης του ραμαζανιού, ελήφθη έπειτα από μια συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους συμβούλους του.
Την Παρασκευή υποστηρικτές του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, παρά την απειλή περί μιας άμεσα επικείμενης διάλυσης διά της βίας των καθιστικών διαμαρτυριών σε δύο πλατείες που έχουν καταλάβει εδώ και ένα μήνα οι ισλαμιστές στο Κάιρο.
Δυτικοί και άραβες μεσολαβητές και μέλη της αιγυπτιακής κυβέρνησης έχουν προσπαθήσει να πείσουν το στρατό να μην χρησιμοποιήσει βία για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες.
Οποιαδήποτε περαιτέρω βία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βαθύνει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο και θα εμποδίσει την κυβέρνηση από το να ασχοληθεί με ζωτικής σημασίας θέματα όπως η εύθραυστη οικονομία, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
Πηγή: Reuters


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου