Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

FW: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 11:07 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ...

 

Τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι στην επαρχία Λαχτζ της νότιας Υεμένης δήλωσαν πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε όχημα που κινείτο σε ορεινό δρόμο...
το βράδυ του Σαββάτου, σκοτώνοντας τους δύο επιβαίνοντες. Οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι κάτοικοι δήλωσαν πως το όχημα, που κινείτο ανάμεσα στη Γιάφε και τη Ραντφάν, φέρεται να μετέφερε όπλα και πως για τους επιβάτες υπάρχουν υποψίες ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα.
Την Παρασκευή πέντε φερόμενοι ως μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα στην ανατολική επαρχία Χαντραμούτ της Υεμένης, ενώ την Πέμπτη οκτώ μαχητές σκοτώθηκαν από δύο πλήγματα στις επαρχίες Χαντραμούτ και Μαρίμπ.
Η Υεμένη δήλωσε την Τετάρτη ότι απέτρεψε μια συνωμοσία της Αλ Κάιντα για την κατάληψη του λιμανιού Μουκάλα, πρωτεύουσας της Χαντραμούτ, και ενός μεγάλου κέντρου εξαγωγής πετρελαίου και αερίου.
Μία απειλή από την Αλ Κάιντα την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία να απομακρύνουν το διπλωματικό προσωπικό τους από την Υεμένη.
Η Υεμένη είναι μία από τις λίγες χώρες στις οποίες η Ουάσιγκτον παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ωστόσο δεν σχολιάζει δημόσια την πρακτική αυτή.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου