Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

FW: ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 2:02 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ...

 

Εξαρθρώθηκε στην Ισπανία και την Γαλλία δίκτυο μεταφοράς παράνομων μεταναστών ενώ συνελήφθησαν 75 άτομα, ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική αστυνομία...

«Συνολικά 75 άνθρωποι συνελήφθησαν, 51 στην Ισπανία και 24 στην Γαλλία, μεταξύ των οποίων οι κύριοι υπεύθυνοι στην Ευρώπη αυτής της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Βαρκελώνη», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ισπανική αστυνομία.
Τα μέλη του δικτύου έπαιρναν μεταξύ των 40.000 και 50.000 ευρώ για να μεταφέρουν με πλαστές ταυτότητες κινέζους πολίτες στις ΗΠΑ και σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Τουρκία.
Η ισπανική αστυνομία, η οποία σημειώνει ότι το δίκτυο αυτό εξυπηρετούσε επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην σεξουαλική εκμετάλλευση λαθρομεταναστών, ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε 81 πλαστά διαβατήρια ασιατικών χωρών ή περιοχών, όπως η Νότια Κορέα, η Μαλαισία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.
Οι έρευνες για το δίκτυο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011 ενώ η σύνθεση αυτής της οργάνωσης ήταν τέλεια δομημένη, ιεραρχημένη, με τον πλέον υψηλόβαθμο υπεύθυνό της να βρίσκεται στην Κίνα και ανεξάρτητους πυρήνες να λειτουργούν σε διάφορες χώρες, με την μεγαλύτερη μυστικότητα.
Πηγη: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου