Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

FW: Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 7:17 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ...

 

Ένα μέρος των στρατιωτών της που υπηρετούν στην αποστολή διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), θα αποσύρει η Άγκυρα, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο...
πηγές στην Τουρκία και στον ΟΗΕ, οι οποίες απέκλεισαν οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στην απόφαση αυτή και στην απαγωγή δύο τούρκων πιλότων στον Λίβανο.

«Περίπου 250 μέλη της δύναμης του μηχανικού του στρατού δεν θα είναι προσεχώς ενεργά πλέον στην UNIFIL (προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στον νότιο Λίβανο)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκική διπλωματική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη της απαγωγής στην Βηρυτό δύο τούρκων πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών από ενόπλους οι οποίοι αξιώνουν από τις τουρκικές αρχές να επιτύχουν την απελευθέρωση από τους σύρους αντάρτες εννέα λιβανέζων σιιτών τους οποίους οι αντάρτες κρατούν ομήρους από τον Μάιο του 2012.
Μετά την απαγωγή των δύο τούρκων πιλότων, η Τουρκία κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο και συνέστησε σε αυτούς που σκέπτονται να μεταβούν εκεί να ματαιώσουν το ταξίδι τους εκτός κι αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη.
Οι τουρκικές πηγές και αυτές στον ΟΗΕ δήλωσαν ότι η απόφαση για την απόσυρση αυτή είχε ληφθεί πριν από την απαγωγή των δύο πιλότων.
«Στις 6 Αυγούστου, το τμήμα επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης μας ενημέρωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεσμεύσει την τουρκική μονάδα μηχανικού του στρατού από την UNIFIL», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της δύναμης του ΟΗΕ Αντρέα Τενέντι.
Ο ίδιος περιέγραψε την αλλαγή αυτή ως μια συνηθισμένη διαδικασία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου