Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

FW: 'Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 12, 2013 3:22 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: 'Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ''...

 

«Η Ελλάδα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια ...
στην Αμυγδαλέζα.
«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Δημοκρατία καλείται να αγνοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους, αλλά και τις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών, επιτρέποντας ανέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Δένδια και συνεχίζει:
«Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του! Τους εξωφρενικούς αυτούς ισχυρισμούς τους παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας».
Καλεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ «να εγκαταλείψει τους παραλογισμούς του και να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας στη χώρα μας».
Στόχος μας, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Αναζητούνται δέκα μετανάστες που διέφυγαν από την Αμυγδαλέζα

Με ανακοίνωσή του νωρίτερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς ζήτησε να ερευνηθούν «οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ» στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα «καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό». Ζήτησε επίσης να κλείσουν άμεσα «τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια» και αντί γι' αυτά, «να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για μετανάστες και πρόσφυγες».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.
Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κατηγορώντας την ότι εφαρμόζει «απάνθρωπη πολιτική». «Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου», επισήμανε.
Κριτική στον κ. Δένδια άσκησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος.
«Χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να συνειδητοποιήσει ο κ. Δένδιας το μέγεθος της αποτυχημένης και πολυδιαφημισμένης μνημονιακής του πολιτικής. Μόλις σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για τους τραυματίες αστυνομικούς, που καλούνται σε συνθήκες προχειρότητας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, και τον αριθμό των μεταναστών που απέδρασαν», σχολίασε.
«Όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, όταν δεν ξέρεις το σύνολο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, είναι λογικό να μην ξέρεις πόσοι φεύγουν», πρόσθεσε.
«Βαριές ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αμυγδαλέζα» καταλόγισε στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική της σε βάρος των μεταναστών.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. «ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, εντείνει το κυνήγι σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, εγκλωβίζει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και τη συνθήκη Σένγκεν».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου