Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

FW: ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 11:36 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ...

 

Πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν το Σάββατο σε μια σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σε κυρίως σιιτικές περιοχές στη Βαγδάτη, όπως δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές...

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εννιά εκρήξεις σημειώθηκαν σε αγορές και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. Οι βομβιστικές επιθέσεις, που φαίνεται πως ήταν συντονισμένες, ήταν παρόμοιες με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη την Τρίτη και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.
Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο στο Ιράκ από τις αρχές του 2013, με περισσότερους από 1.000 νεκρούς τον Ιούλιο, που ήταν ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός από το 2008, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Σουνίτες ισλαμιστές μαχητές ανακτούν ορμή στην εξέγερσή τους ενάντια στην κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται σιίτες, και έχουν ενθαρρυνθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη γειτονική Συρία.
Εκτός από τη Βαγδάτη, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πόλη Τουζ Χουρμάτο, 170 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας 45, δήλωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.
Η Τουζ Χουρμάτο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα βίαιη περιοχή της οποίας τη δικαιοδοσία διεκδικούν τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν.
Η αστυνομία πιστεύει πως ο βομβιστής προσπαθούσε να φθάσει στα τοπικά γραφεία ενός κουρδικού κόμματος, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στο κτίριο λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, δήλωσε αστυνομική πηγή.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου