Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

FW: ΔΕΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 8:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΕΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ...

 

Δέκα μετανάστες (οκτώ Πακιστανοί και δύο Αφγανοί) απέδρασαν χθες από το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και ...
αναζητούνται ενώ άλλοι 14 αλλοδαποί (11 Πακιστανοί, δύο Αφγανοί και ένας από το Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν επεισόδια  γύρω τις 9 το βράδυ, την ώρα της διανομής φαγητού, όταν αλλοδαποί, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών φρουρών, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε στρώματα και κοντέινερ της εγκατάστασης.
Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αρχές, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί. Η έκρυθμη κατάσταση διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες και, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η τάξη στο Κέντρο αποκαταστάθηκε μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
ΕΛΑΣ: Βίντεο από τα επεισόδια στην Αμυγδαλέζα

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, μέχρι τώρα, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια 41 αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα  - κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΣΥΡΙΖΑ: Να κλείσουν άμεσα τα «κρατητήρια-κολαστήρια»
Να κλείσουν άμεσα «τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια» και αντί γι' αυτά, «να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για μετανάστες και πρόσφυγες» ζήτησε στο μεταξύ ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Αμυγδαλέζα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.
Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κατηγορώντας την ότι εφαρμόζει «απάνθρωπη πολιτική». «Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου», επισήμανε.
Ζήτησε μάλιστα να ερευνηθούν «οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, δεν ξέρεις και πόσοι φεύγουν
Όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, όταν δεν ξέρεις το σύνολο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, είναι λογικό να μην ξέρεις πόσοι φεύγουν, σχολίασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος.
«Χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να συνειδητοποιήσει ο κ. Δένδιας το μέγεθος της αποτυχημένης και πολυδιαφημισμένης μνημονιακής του πολιτικής. Μόλις σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για τους τραυματίες αστυνομικούς, που καλούνται σε συνθήκες προχειρότητας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, και τον αριθμό των μεταναστών που απέδρασαν», πρόσθεσε.
ΚΚΕ: Βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης
«Βαριές ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αμυγδαλέζα» καταλόγισε στην κυβέρνηση το ΚΚΕ, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική της σε βάρος των μεταναστών.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. «ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, εντείνει το κυνήγι σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, εγκλωβίζει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και τη συνθήκη Σένγκεν».
«Ο λαός πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται και ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους», κατέληξε το ΚΚΕ.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου